Voorstelling Het Achterhuis

In deze theatermonoloog neemt actrice Sabine van Boven de leerlingen mee naar het leven van Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog. Anne zat met haar familie ondergedoken in een paar kamertjes in ‘het achterhuis’ in een pand in Amsterdam en schreef gedurende die periode in haar dagboek. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit dagboek, met als titel ‘Het Achterhuis’, misschien wel het bekendste egodocument van die tijd. 

Angst, hoop en verliefdheid

Sabine van Boven bewerkte ‘Het Achterhuis’ tot een aangrijpende monoloog, waarin zij de leerlingen vertelt over de ruim twee jaar die Anne moest onderduiken. Op indringende wijze neemt zij de leerlingen mee in een wereld vol angst, dromen, hoop, woede, verdriet en ook verliefdheid. Want Anne was in die bijzondere omstandigheden ook ‘gewoon’ een meisje van 13. Deze voorstelling kreeg de goedkeuring van het Anne Frankfonds te Basel. 

Tips

Ben je nieuwsgierig naar meer theatervoorstellingen met een historische invalshoek? Van Theaterloods-B is de spannende voorstelling Het water komt over de dijk, die zich afspeelt in de nacht van de watersnoodramp. Of wat dacht je van Willem Junior? Daarin komt het leven van de jonge Willem van Oranje op verrassende wijze voorbij. 

Over Sabine van Boven

Sabine van Boven is actrice en theaterdocent. Zij volgde opleidingen aan onder andere de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daar studeerde zij in 1995 af als docent drama en in 2005 als actrice.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theatermonoloog
  • Door: Sabine van Boven
  • Thema: Tweede Wereldoorlog, Nederlandse Canon
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 75 minuten
  • Max. groepsgrootte: 60
  • Geschikt voor: alle leerjaren

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Het Achterhuis