Voorstelling Improbotics

Kan een robot ooit zelf theater maken? En zo ja, hoe zou dat niet-menselijke theater er dan uitzien? De voorstelling ‘Improbotics’ van ERLNMYR neemt de proef op de som en brengt de chatbot Alex tot leven. Hoewel de robot Alex in eerste instantie zelf meespeelt in de voorstelling, gaan de spelers van Improbotics al snel een stapje verder. Komen de leerlingen erachter welke speler is overgenomen door Alex?

Chatbot Alex als onzichtbare regisseur

De spelers op het toneel dragen allemaal een oortje, waardoor ze de tekst van chatbot Alex rechtstreeks in hun oor ontvangen. Dan neemt Alex als een onzichtbare poppenspeler achter de schermen de touwtjes in handen: hij neemt één van de spelers over als ‘cyborg’. Het is aan de leerlingen in het publiek om te ontdekken wie er door Alex wordt bestuurd, en wie er spreekt uit eigen vrije wil. Improbotics is ontwikkeld door computerwetenschappers die een kunstmatig intelligente chatbot bouwden op basis van computermodellen van hoe taal werkt.

Tips

Nieuwsgierig naar meer voorstellingen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs? Kleinkunstig biedt voorstellingen in de genres dans, muziek en theater. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hiphopvoorstelling East Side Crew? Of inspireer je leerlingen met de Handsome Poets op school!

Over ERLNMYR

ERLNMYR is een Belgische organisatie voor wetenschap en theater, opgericht door improvisator en doctor in de taalkunde Ben Verhoeven. Tijdens zijn wetenschappelijke carrière vond hij in het improvisatietheater nieuwe methodes ter vervanging van de klassieke lezing. ERLNMYR weet altijd aan te sluiten op het publiek, of het nu een aula vol wetenschappelijke breinen of speelse leerlingen betreft. Wetenschapscommunicatie wordt zo een wervelend spektakel en een fijne, leerrijke ervaring.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theater
  • Door: ERLNMYR
  • Thema: robots
  • Duur: 65 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 200/300
  • Geschikt voor: leerjaren 3 t/m 6
  • Deze voorstelling kan niet eerder starten dan 11.00 uur

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 2 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 voorstelling: 2880 euro
  • 2 voorstellingen: 3267 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Improbotics