Voorstelling Over de grens is alles anders

Voor deze muziektheatervoorstelling interviewde actrice en theatermaker Sabine van Boven verschillende mensen die zijn gevlucht vanwege oorlog, vanwege hun politieke voorkeur en vanwege hun geaardheid. Zo zijn er drie verhalen over vluchtelingen ontstaan die de basis vormen voor de indrukwekkende voorstelling ‘Over de grens is alles anders’. Hoe is het om te vluchten en alles wat je kende achter je te laten?

Intense voorstelling over afscheid én hoop

In deze voorstelling gaat het over de noodzaak om te vluchten uit het land waar je opgroeit en hoe het is om in Nederland je plek te hervinden. Over het loslaten van alles wat je had en over de hoop om hier een nieuw leven op te kunnen bouwen. Afscheid, verdriet, angst, maar ook hoop en liefde komen in alle verhalen terug. Drie acteurs brengen de verhalen tot leven. Deze intense voorstelling wordt omlijst door muziek en hiphop(dans). ‘Over de grens is alles anders’ is een prachtige theaterervaring die de leerlingen uitnodigt tot nadenken en een nagesprek.

Tips

Ben je op zoek naar meer voorstellingen waarin maatschappelijke thema’s aan de orde komen? Kijk dan ook eens bij Een Romeo en Julia, een dansvoorstelling die het klassieke verhaal over een onmogelijke liefde situeert rond een asielzoekerscentrum in Nederland. Vanuit een andere invalshoek is er de humoristische en aangrijpende voorstelling Amar speelt Ali, over onderwerpen als integratie, discriminatie en identiteit. 

Over Sabine van Boven

Sabine van Boven is een Nederlandse actrice, theaterdocent en theatermaker. Sabine volgde opleidingen aan onder andere de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daar studeerde zij in 1995 af als docent drama en in 2005 als actrice.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theater
  • Door: Sabine van Boven
  • Thema: vluchtelingen
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte: 90
  • Geschikt voor: alle leerjaren

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Over de grens is alles anders