Voorstelling Seks enzo

De kennis van jongeren over seksuele gezondheid vergroten: dat is de insteek van de voorstelling ‘Seks enzo’. Deze show vol edu-tainment biedt hierover betrouwbare informatie, en brengt die op een positieve, respectvolle, inclusieve en grappige manier. Binnen het onderwijs blijkt de seksuele vorming van jongeren een proces van lange adem. Het advies van de minister van OCW is dan ook om als school zelf alvast het initiatief te nemen in het aanbieden van goede informatie over seksualiteit en seksuele gezondheid.

Gebaseerd op onderzoek, veilig en met respect

Feit is dat jongeren vandaag de dag hun kennis over seksualiteit vooral van internet en social media halen. Daarom is het extra belangrijk dat zij goed voorgelicht worden. De voorstelling ‘Seks enzo’ is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: consent, gender, diversiteit, flirten, sexting, maagd zijn, porno kijken en anatomie. De voorstelling behandelt alle onderwerpen op een veilige en respectvolle wijze. De voorstelling kan opgevolgd worden door workshops in kleine setting.

Tips

Zoek je naar meer voorstellingen die aansluiten op dit thema? In de voorstelling ’t Is stil aan de overkant wordt het verhaal verteld van twee beste voetbalvrienden, van wie één homo blijkt te zijn. In Zeven zeeën, zeven zoenen duiken de jongens van Frets! in de wereld van verliefdheid en biologielessen op de middelbare school.

Over Stichting Tussen de Lakens

Stichting Tussen de Lakens biedt jongeren en volwassenen laagdrempelig advies, ondersteuning en bescherming bij een tekort aan betrouwbare kennis en bij hulpvragen over hun seksuele gezondheid, geaardheid of beleving. De stichting wil dit verwezenlijken door mensen zodanig te informeren dat zij in staat zijn om keuzes te maken over hun seksuele gezondheid en de keuzes van anderen te respecteren. Prettige, vrijwillige en veilige seks en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag staan daarbij centraal. Zou je graag voor docenten of ouders een workshop willen organiseren over dit onderwerp, dan kan dat ook. Je kan via deze link meer informatie vinden.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: ‘edu-tainment’ show
  • Door: Stichting Tussen de Lakens
  • Thema: jongeren en seksualiteit
  • Duur: 70 minuten
  • Opbouw: 180 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 120/150
  • Geschikt voor: vanaf leerjaar 3

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 3 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 voorstelling: 2667 euro
  • 2 voorstellingen: 4000 euro
  • 3 voorstellingen: 4267 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Seks enzo