Voorstelling Dis Order

Dis Order is een voorstelling over eetstoornissen en het verliezen van jezelf die geschikt is voor leerlingen van alle leerjaren. Met magisch poppenspel van Cat Smits wordt het verhaal van een meisje verteld dat op een dag in contact komt met ‘Annie’. Annie doet zich voor als een vriendin, die steunend is en het meisje door moeilijke situaties heen helpt. Het meisje en Annie groeien steeds meer naar elkaar toe. Maar dan, als het meisje Annie eenmaal heeft toegelaten, ontpopt Annie zich als een dominante en terroriserende aanwezigheid.

Uit de greep van ‘Annie’ komen

Annie blijkt gevaarlijker dan gedacht. Kan het meisje een manier vinden om zich uit de verstikkende en destructieve greep van Annie te bevrijden? Dat lukt niet, tot ze doorkrijgt dat zij zélf Annie is. Annie staat voor het kwaad, maar óók voor het verlangen naar iets dat groter is dan jezelf, iets dat je uittilt boven het leven van alledag. Wil het meisje Annie echt voorgoed de deur wijzen? Cat Smits is ervaringsdeskundig en maakte deze persoonlijke voorstelling speciaal voor een jong publiek.

Tips

Zoek je meer voorstellingen die een maatschappelijk onderwerp behandelen? Check de dansvoorstelling Het verrotte leven van Floortje Bloem, waarin het gaat over de kracht van kwetsbaarheid in een steeds harder wordende wereld. Of bekijk de voorstelling Friends to be, over vluchtelingen.

Over Cat Smits Company

Poppenspel, fysiek spel, dans, tekst, schaduwspel, video en muziek zijn vaste ingrediënten van de voorstellingen van Cat Smits Company (CSC). Met hun grote gelaagdheid en actuele, rakende thema’s spreken de voorstellingen van CSC tot de verbeelding. Krachtig in eenvoud en magisch in de uitvoering. Over Dis Order zegt Cat: ‘Dit is de meest persoonlijke en daarmee de engste voorstelling die ik ooit heb gemaakt. Dis Order gaat over eetstoornissen, zelfhaat, gekte en het verliezen van jezelf. Dis Order gaat over mij. 10 jaar van mijn leven, mijn puberteit en jongvolwassen leven, zijn gedefinieerd door een eetstoornis. Dag in dag uit besteedde ik uren aan eten en niet eten, aan calorieën tellen, trappen op en af lopen, stiekem kotsen, buikpijn en hongergevoel koesteren en aan overdosissen laxeermiddelen slikken. Deze voorstelling moet enerzijds gespeeld worden voor een jong publiek, en is daarnaast ook een dankbetuiging aan iedereen die mij hulp, steun en tough love heeft gegeven. Daardoor ben ik nu waar ik ben en kan ik dit spelen.’

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: Theater
  • Door: Cat Smits
  • Thema: eetstoornis
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 60 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 150/200
  • Geschikt voor: leerjaar 3 t/m 6

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 2 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 voorstelling: 2414 euro
  • 2 voorstellingen: 3408 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Dis Order