Show menu

Burgerschap en kunst: haal de maatschappij het klaslokaal in!

Voor het voortgezet onderwijs een vereiste, maar natuurlijk überhaupt van cruciaal belang: we willen onze jongeren opleiden tot betrokken burgers die bijdragen aan de maatschappij. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door kunst te gebruiken om de maatschappij het klaslokaal in te halen. Kleinkunstig kan hierin helpen met workshops zoals Spoken Word, Serieuze Satire, Dit-Vind-Ik-Podcast of #dit-ben-ik-theater

Kunst en cultuur

Kunst kan een krachtig middel zijn om complexe culturele kwesties en historische gebeurtenissen te begrijpen en te bespreken. Door middel van kunst kunnen we een gevoel van empathie en begrip opwekken voor mensen uit verschillende achtergronden en culturen, waardoor leerlingen beter in staat zijn om zich in te leven in anderen en te begrijpen wat er in de wereld om hen heen gebeurt. Kleinkunstig biedt veel workshops aan die stammen uit andere culturen dan Nederland. Workshops met een rijke historie zoals Stepdance , Djembe of Capoeira.

Workshop-mbo-Djembe

Kunst en sociale kwesties combineren?

Kunst kan ook helpen om belangrijke sociale kwesties aan de orde te stellen, zoals klimaatverandering, ongelijkheid en racisme. Door middel van creatieve projecten kunnen studenten hun eigen perspectieven delen en leren hoe ze hun stem kunnen gebruiken om verandering te bewerkstelligen. Workshops Klimaat Mix of Storyboard – thema Racisme zijn hiervoor erg geschikt om het klaslokaal in te brengen. 

Sparringspartner gewenst?

Vind hier de contactpersoon voor jouw regio!