Show menu

Workshops groepsdynamiek en -binding

Hoe bevorder je de verbinding in de groep en werk je aan positieve dynamiek in de klas? Kleinkunstig biedt verschillende workshops aan die bijdragen aan een positieve sfeer. Samenwerking, jezelf laten zien en uit je comfortzone stappen: met de workshops hieronder biedt je jouw klas een ervaring aan mét elkaar. De lijst hieronder bevat alle workshops van Kleinkunstig die de groepsdynamiek en verbinding bevorderen.

Elke dag spreken Kleinkunstig medewerkers met docenten van scholen door heel Nederland over hoe het met hun leerlingen gaat. In die gesprekken bemerken we een aantal trends: leerlingen maken veel verandering mee en vervelen zich tegelijkertijd, ze ervaren minder regie over hun leven en sociale contacten verlopen anders. We merken dat er daarom steeds meer vraag is naar workshops rondom groepsdynamiek.  En juist kunst is daar bij uitstek hét middel voor. Door samen kunst te maken maken leerlingen samen een positieve ervaring mee en werken ze in de fysieke wereld met elkaar samen. Dat levert een andere interactie op, waaraan veel behoefte is in deze tijd. 

Welke workshops selecteren wij?

Wat voor workshops verbeteren de groepsdynamiek? Theatersport is een workshop hiervoor vaak wordt ingezet. Tijdens de workshop theatersport gaan leerlingen korte theaterspelletjes doen. Eerst eenvoudig en zonder risico, en gedurende de workshop wordt aan de leerlingen gevraagd zich meer bloot te geven en zich meer te uiten. Dat doet de workshopdocent natuurlijk met fijngevoeligheid, want elke groep is anders. Een andere workshop die zeer geschikt is voor het versterken van het vertrouwen en de samenwerking in een groep is Capoeira. Ze leren verschillende dans-, vecht-, en acrobatische bewegingen en reageren op elkaars bewegingen. Goed naar elkaar kijken en opletten dat je elkaar net niet raakt horen bij deze workshop. 

Workshops voor leerkrachten

Niet alleen voor leerlingen worden deze workshops ingezet. Veel scholen organiseren deze workshops ook voor hun docententeam of voor de kunstsectie. Een aantal workshopdocenten van Kleinkunstig is gespecialiseerd in teambuilding met volwassenen. De teambuilding workshops moedigen docenten aan uit hun comfortzone te stappen en bieden daarnaast inspiratie voor je eigen lessen. Zo wordt de VR-workshop regelmatig geboekt voor docenten, die naast dat ze met elkaar een leuke middag hebben, ook geïnspireerd raken voor hoe ze Virtual Reality in hun eigen lessen kunnen inzetten. Ook de theaterworkshop wordt vaak ingezet bij teambuilding van docenten. In theater werk je samen, oefen je met vertrouwen en wordt vooral veel plezier gemaakt. Vraag eens naar de mogelijkheden!