Show menu

Workshops MBO

60 workshops geselecteerd
Je gekozen filters Filters wissen

Welke kunstworkshops zijn geschikt voor mbo studenten?

Tijdens creatieve workshops als Augmented Reality, Vloggen of Handlettering leren mbo studenten vaardigheden die ze daarna toepassen op hun eigen vakgebied. De workshops van Kleinkunstig zijn aangepast aan de studierichting, zoals zorg, bouw of techniek, en het niveau. Sommige opleidingen gebruiken workshops als Superimpose Fotografie of Podcast maken voor een meer creatieve verslaglegging bij stages als onderdeel van de loopbaanoriëntatie. Andere mbo opleiders zoeken juist naar even ‘heel iets anders’ voor een positieve groepsdynamiek en gaan samen Breakdance doen of Grimeren. Doordat we veel met mbo’s samenwerken weten we goed welke culturele workshops passen bij mbo studenten. Bel gerust even om te overleggen met onze inhoudelijke medewerkers. We denken graag mee!Workshops-mbo-2

Welke organisatie heeft creatieve workshops voor het mbo?

Kleinkunstig heeft het grootste aanbod culturele workshops. Jaarlijks volgen zo’n 125.000 studenten en leerlingen kunstonderwijs via workshops en voorstellingen van Kleinkunstig. Door die jarenlange ervaring is Kleinkunstig een betrouwbare partner die kan inschatten wat past bij jullie studenten. In overleg stellen we het workshopaanbod vast voor jullie mbo studenten. Zo passen de workshops bij de inhoud van de opleiding en de ontwikkeling van de studenten. Daarna organiseert Kleinkunstig alles! De workshopleiders zoeken we uit op hun affiniteit met mbo’ers, we nemen alle materialen mee en je ontvangt van ons een draaiboek met de informatie over lokalen en tijden. Zo ontzorgen we en kun je zelf helemaal genieten van een dag waarin de studenten in een veilige context buiten hun comfort zone treden.Workshops-mbo-1

Wat zijn leuke creatieve workshops voor de introductieweken mbo?

Elkaar leren kennen en een veilige sfeer creëren; daar zijn kunstworkshops heel geschikt voor! Denk bijvoorbeeld aan Streetbeats, Sound Design of Graffiti. De gastdocenten van Kleinkunstig zijn zeer ervaren workshopleiders die weten hoe zij een nieuwe groep studenten bij elkaar kunnen betrekken. Een culturele workshop is als een snelkookpan waarin studenten in korte tijd elkaar leren kennen en de basis wordt gelegd voor vertrouwen. De mentoren van bijvoorbeeld het ROC van Amsterdam gaven aan dat workshops ook een prettige manier waren om zichzelf te laten zien als mens, doordat ze meededen in de workshops zonder zelf de docent’ te zijn. Daarom organiseren veel mbo’s in de introductieweken workshops met Kleinkunstig.

Waar kan ik CJP-budget inzetten voor mbo?

Kleinkunstig organiseert kunst workshops op het mbo voor ieder niveau, opleiding en leeftijd. Er kan zeker betaald worden met de CJP-kaart, want Kleinkunstig is de grootste cultuurkaart acceptant. In 2022 organiseerde Kleinkunstig voor zo’n 125.000 leerlingen en studenten cultuuronderwijs! Met zoveel ervaring en kennis kan eenvoudig een passend programma op maat worden gemaakt voor jullie studenten. De ene creatieve workshop past nu eenmaal beter bij de ene groep dan bij de andere groep. Voorbeelden van workshops die we op het mbo geven zijn: Animatie, Theatersport, Hiphop Dance, Cartoon tekenen. Met een aanbod van meer dan 70 verschillende workshops is er voor elke groep iets aansprekends. De workshops van Kleinkunstig staan bekend om hun interactiviteit en de strakke organisatie.

Welke cultuurkaart acceptanten organiseren kunstworkshops voor mbo?

De grootste cultuurkaart acceptant van CJP is Kleinkunstig. Door heel Nederland heen organiseert Kleinkunstig workshops, voorstellingen en cultuurdagen. De workshops zijn kwalitatief hoogstaand door meer dan 15 jaar ervaring in de cultuureducatie en de workshops zijn uiteraard passend bij de doelgroep: actief, laagdrempelig en tegelijk uitdagend, met veel contact met de studenten. Kleinkunstig neemt de organisatie uit handen. We denken mee over welke workshops interessant zijn voor jullie studenten en welke passen bij hun studieprogramma. Daarna organiseren we alles. We regelen de workshopleiders, maken een draaiboek en nemen eventuele materialen mee. Op die manier kun je zelf ook ontspannen meedoen met de culturele dag die je organiseert.

Wat zijn populaire kunst workshops voor mbo?

Grime, Fotografie en Monotype Design zijn favoriete workshops op het mbo. Maar niet alleen deze workshops natuurlijk! Bij veel workshops van Kleinkunstig gaan studenten aan de slag met populaire thema´s dichtbij hun beleving, zoals make-up en design. Niet alleen de zorgopleidingen of horeca en recreatie zijn geschikt om creatieve workshops te volgen. Juist ook voor mbo studenten van de meer technische of economische opleidingen zijn workshops een verrijking van het programma, bijvoorbeeld door workshops Vloggen, Augmented Reality of Presenteren aan te bieden. Bij alle workshops gaan studenten snel actief aan de slag, is er veel persoonlijke aandacht en begeleiding en hebben studenten aan het einde van de workshop een aansprekend eindresultaat.

Wat is de beste organisatie voor kunst workshops op het mbo?

Kleinkunstig komt al op bijna elke school in Nederland om culturele workshops te geven: in 2022 volgden maar liefst 125.000 leerlingen en studenten via deze organisatie kunstonderwijs. Een groot deel van deze workshops wordt georganiseerd met het CJP-budget. Kleinkunstig is dan ook de grootste cultuurkaart acceptant. Met zoveel ervaring en kennis in huis kunnen medewerkers van Kleinkunstig goed meedenken over welke workshops passen bij jullie doelgroep en bij jullie wensen. Sommige workshops zijn meer geschikt ter ondersteuning van het huidige lesprogramma, denk aan een workshop Filmportret of How-to-Video. Andere workshops zijn juist bedoeld ter verruiming van het onderwijs; de workshop Choreografie bijvoorbeeld.