Show menu

Workshops mbo

Kleinkunstig biedt veel verschillende workshops aan op het mbo. De workshops zijn uit de disciplines dans, digitale media, circus, theater, muziek, beeldende kunst en literatuur. Daarnaast organiseert Kleinkunstig ook LOB-workshops. Alle workshops die we op organiseren vind je hieronder!
Je gekozen filters Filters wissen
69 Workshops geselecteerd

We hebben een prachtige middag gehad. De docent die jullie hadden gestuurd, wat een toffe gozer, iedereen zat vastgeplakt aan zijn stoel, wat een verteller. De tijd was te kort, dit smaakt naar meer.”

Digitale media workshops boeken voor mbo?

“Het programma sloeg goed aan bij de leerlingen en ik heb positieve reacties gekregen van zowel leerlingen als de begeleidende collega’s. Zeker voor herhaling vatbaar!”

“De workshop was weer super! De studenten waren heel enthousiast. Heel fijn! Dank je wel weer voor het meedenken en de snelle organisatie.”

workshop-school-Podcast-maken-8-5184x3456

“Onze studenten gaven ook aan dat ze het fijn vonden dat de workshopdocente met concrete tools kwam om een podcast te maken”

Summa College – Helmond

“Wij hebben de workshops als heel informatief en leuk ervaren. Er was een fijne sfeer. Docenten sloten goed aan bij de belevingswereld van de student. Ze waren heel flexibel door zich te richten op de opleiding. Interactief.”

Drenthe College – Emmen

“Ik vond het leuk dat alle workshops zo afwisselend waren qua inhoud en onderwerp. Ook vonden we allemaal dat de docenten het heel goed deden: ze waren vriendelijk, positief en pasten zich aan op de studenten.”

“Het programma sloeg goed aan bij de studenten en ik heb positieve reacties gekregen van zowel studenten als de begeleidende collega’s. Zeker voor herhaling vatbaar!”

workshop-mbo-Camouflage grime-2-1513x907

“Ik vond het een groot succes. Elke student was erg betrokken en gemotiveerd. Ik was soms verbaasd hoe gefocust en gedetailleerd sommigen aan het werk gingen.”

Prijsopgave op maat binnen 48 uur. 

Welke workshops zijn geschikt voor studenten van een mbo?

Tijdens creatieve workshops als Augmented Reality, Vloggen of Handlettering leren mbo studenten vaardigheden die ze daarna toepassen op hun eigen vakgebied. De activiteiten voor het mbo van Kleinkunstig zijn aangepast aan de studierichting, zoals zorg, bouw of techniek, en het niveau.

Sommige opleidingen gebruiken workshops als Superimpose Fotografie of Podcast maken voor een meer creatieve verslaglegging bij stages als onderdeel van de loopbaanoriëntatie. Andere mbo opleiders zoeken juist naar even ‘heel iets anders’ voor een positieve groepsdynamiek en gaan samen Breakdance doen of Grimeren.

Contact over culturele workshops voor mbo-studenten?
Doordat we veel met mbo’s samenwerken weten we goed welke culturele workshops passen bij mbo-studenten. Bel gerust even om te overleggen met onze inhoudelijke medewerkers. We denken graag mee!Workshops-mbo-2

Welke organisatie heeft creatieve workshops voor het mbo?

Kleinkunstig heeft het grootste aanbod culturele workshops. Jaarlijks volgen zo’n 125.000 studenten en leerlingen kunstonderwijs via workshops en voorstellingen van Kleinkunstig. Door die jarenlange ervaring is Kleinkunstig een betrouwbare partner die kan inschatten wat past bij jullie studenten.

In overleg stellen we het workshopaanbod vast voor jullie mbostudenten.
Zo passen de workshops bij de inhoud van de opleiding en de ontwikkeling van de studenten. Daarna organiseert Kleinkunstig alles! De workshopdocenten zoeken we uit op hun affiniteit met mbo’ers, we nemen alle materialen mee en je ontvangt van ons een draaiboek met de informatie over lokalen en tijden. Zo ontzorgen we en kun je zelf helemaal genieten van een dag waarin de studenten in een veilige context buiten hun comfort zone treden.Workshops-mbo-1

Wat zijn leuke kunsteducatie-workshops m.b.t. introductie-activiteiten voor studenten?

Elkaar leren kennen en een veilige sfeer creëren; daar zijn kunstworkshops heel geschikt voor! Denk bijvoorbeeld aan Streetbeats of Graffiti.

De workshopdocenten van Kleinkunstig zijn zeer ervaren

Zij weten hoe zij een nieuwe groep studenten bij elkaar kunnen betrekken. Een culturele workshop is als een snelkookpan waarin studenten in korte tijd elkaar leren kennen en de basis wordt gelegd voor vertrouwen.

De mentoren van bijvoorbeeld het ROC van Amsterdam gaven aan dat workshops ook een prettige manier waren om zichzelf te laten zien als mens, doordat ze meededen in de workshops zonder zelf de ‘docent’ te zijn. Daarom organiseren veel mbo’s in de introductieweken workshops met Kleinkunstig.

Workshops in het mbo: CJP-budget inzetten bij Kleinkunstig

Kleinkunstig organiseert kunst workshops op het mbo voor ieder niveau, opleiding en leeftijd. Er kan zeker betaald worden met de CJP-kaart, want Kleinkunstig is de grootste cultuurkaart acceptant.

In 2022 organiseerde Kleinkunstig voor zo’n 125.000 leerlingen en studenten cultuuronderwijs! Met zoveel ervaring en kennis kan eenvoudig een passend programma op maat worden gemaakt voor jullie studenten. De ene creatieve workshop past nu eenmaal beter bij de ene groep dan bij de andere groep. Voorbeelden van workshops die we op het mbo geven zijn: Animatie, Theatersport, Hiphop Dance, Cartoon tekenen.

Met een aanbod van meer dan 70 verschillende workshops is er voor elke groep iets aansprekends. De workshops van Kleinkunstig staan bekend om hun interactiviteit en de strakke organisatie. Vaak worden de workshops ook in het kader van de introductiedag op het mbo, de open dag van het mbo of de afsluiting van het studiejaar op het mbo georganiseerd.

Welke cultuurkaart acceptanten organiseren kunstworkshops voor mbo?

De grootste cultuurkaart acceptant van CJP is Kleinkunstig. Door heel Nederland heen organiseert Kleinkunstig workshops, voorstellingen en cultuurdagen. De workshops zijn kwalitatief hoogstaand door meer dan 15 jaar ervaring in de cultuureducatie en de workshops zijn uiteraard passend bij de doelgroep: actief, laagdrempelig en tegelijk uitdagend, met veel contact met de studenten.

Kleinkunstig neemt de organisatie van workshops uit handen

We denken mee over welke workshops interessant zijn voor jullie studenten en welke passen bij hun studieprogramma. Daarna organiseren we alles. We regelen de workshopdocenten, maken een draaiboek en nemen eventuele materialen mee. Op die manier kun je zelf ook ontspannen meedoen met de culturele dag die je organiseert.

Wat zijn populaire mbo-workshops op het gebied van kunsteducatie?

Grime, Fotografie en Monotype Design zijn favoriete workshops op het mbo. Maar niet alleen deze workshops natuurlijk! Bij veel workshops van Kleinkunstig gaan studenten aan de slag met populaire thema´s dichtbij hun beleving, zoals make-up en design.

Niet alleen de zorgopleidingen of horeca en recreatie zijn geschikt om creatieve workshops te volgen

Juist ook voor mbo studenten van de meer technische of economische opleidingen zijn workshops een verrijking van het programma, bijvoorbeeld door workshops Vloggen, Augmented Reality of Presenteren aan te bieden.

Bij alle workshops gaan studenten snel actief aan de slag

Er veel persoonlijke aandacht en begeleiding en hebben studenten aan het einde van de workshop een aansprekend eindresultaat.

Mbo workshop via Kleinkunstig, dé organisatie voor kunstworkshops in het mbo.

Kleinkunstig komt al op bijna elke school in Nederland om culturele workshops te geven: in 2022 volgden maar liefst 125.000 leerlingen en studenten via deze organisatie kunstonderwijs.

Een groot deel van deze workshops wordt georganiseerd met het CJP-budget voor het mbo

Kleinkunstig is dan ook de grootste cultuurkaart acceptant. Met zoveel ervaring en kennis in huis kunnen medewerkers van Kleinkunstig goed meedenken over welke workshops passen bij jullie doelgroep en bij jullie wensen. Sommige workshops zijn meer geschikt ter ondersteuning van het huidige lesprogramma, denk aan een workshop Filmportret of How-to-Video. Andere workshops zijn juist bedoeld ter verruiming van het onderwijs; de workshop Choreografie bijvoorbeeld.

Workshops in het thema Burgerschap

Kleinkunstig heeft ook workshops die goed aan te passen zijn aan de dimensies/thema’s die in burgerschaponderwijs aan bod komen. Door middel van actieve workshops, zoals pitchen, vloggen en podcast maken, worden de studenten gestimuleerd om na te denken over hun rol in de maatschappij en hoe ze bijvoorbeeld kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving. Burgerschap op het MBO is een belangrijk onderwerp en Kleinkunstig draagt graag bij aan de ontwikkeling van de studenten op dit gebied.

Wat organiseert Kleinkunstig voor LOB-workshops in het mbo?

Wil je jouw studenten nóg beter voorbereiden op de arbeidsmarkt? Dan zijn de LOB-workshops die wij ontwikkeld hebben mogelijk een interessante aanvulling op het curriculum. Onze ervaren trainers helpen de studenten bij het ontdekken van hun talenten. Tijdens bijvoorbeeld de workshop pitchen leren de studenten hoe ze zichzelf op een professionele manier kunnen presenteren in een kort tijdsbestek. Lees hier meer over de lob-workshops voor het mbo.

Groepsdynamiek op het mbo

Aan het begin van het studiejaar worden studenten samengebracht tot klassen. Hoewel dit vaak soepel verloopt, kan het voorkomen dat studenten meer aandacht besteden aan hun verschillen dan aan hun overeenkomsten, waardoor de groepsdynamiek verstoord kan worden. Maar maak je geen zorgen, kunstworkshops bieden de oplossing! Door middel van samenwerking in een creatief proces kunnen studenten de kracht van hun collectief ontdekken en hun individuele verschillen omarmen. Door te schilderen, te dansen, te schrijven of te acteren, zullen studenten zich bewust worden van elkaars kwaliteiten.

Workshops rondom presenteren voor mbo studenten

Voor veel studenten is het overbrengen van een boodschap op de juiste manier een uitdaging. Of ze nou last hebben van knikkende knieën, stotteren of juist te lang van stof zijn, het kan lastig zijn om een presentatie goed over te brengen. Maar maak je geen zorgen, Kleinkunstig kan hierbij helpen met onze workshops. Onze ervaren trainers bieden workshops aan op het gebied van Presenteren, Pitchen, Filmportret, Podcast Maken en How-To-Video. Met deze workshops ontdekken studenten nieuwe manieren om hun presentatievaardigheden te verbeteren. Geef jouw studenten een boost in hun presentatievaardigheden en laat ze stralen tijdens hun volgende presentatie!