Show menu

Afsluiting studiejaar: samen vieren!

Wanneer de zomer weer in zicht is en de vakken en stages langzaam maar zeker afgerond worden, is dat vaak het moment voor een feestelijke afsluiting van het mbo studiejaar. Per klas, studiejaar of opleiding kan dat in de vorm van een gave Cultuurdag waarin de student een, twee of drie verschillende workshops volgt. Studenten kunnen zelf kiezen welke workshops ze volgen via ons (AVG-proof) online inschrijfsysteem. Dat scheelt jullie weer werk en betekent voor de student dat ze verzekerd zijn van een workshop die hen aanspreekt!  

Sluit het studiejaar af met een cultuurdag

De afsluiting van het studiejaar op het mbo is een mooi moment om als groep te markeren hoe ver jullie gekomen zijn in een jaar tijd. Een gezamelijke activiteit, zoals de cultuurdag, is daar geschikt voor. Tijdens een cultuurdag gaan studenten creatieve workshops doen. Ze kunnen hierbij kiezen uit een aanbod van 4 tot wel 80 workshops, afhankelijk van het aantal studenten wat meedoet. Kleinkunstig biedt workshops in 7 kunstdisciplines aan en daardoor is er voor iedere student iets wat hen aanspreekt. Van Free Running tot Zeefdrukken, van Augmented Reality tot Graffiti of Hiphop Dance. Een feestelijke, bruisende dag waarbij studenten nieuwe vaardigheden opdoen en afsluiten met prachtige resultaten waar ze trots op kunnen zijn.

Hoelang duurt een activiteit voor de afsluiting van het mbo studiejaar?

Verschillende lengtes activiteiten zijn mogelijk voor het einde van het studiejaar: van 45 minuten tot 180 minuten. Ook inloopactiviteiten, markten en festivals behoren tot de mogelijkheden.

Samen met jullie kijken we hoe het programma voor jullie studenten het beste samengesteld kan worden. Gaan jullie voor een Masterclass van 180 minuten per student, of juist twee rondes van 75 minuten of misschien wel drie rondes van 60 minuten? Of is het misschien makkelijker als de ene helft ‘s ochtends workshops volgt en de andere helft ‘s middags? Dat en meer is allemaal mogelijk. Het afsluiten van het studiejaar doen we graag met en voor jullie mbo studenten!

Workshop-mbo-afsluiting-studiejaar
Welke materialen moet ik aanschaffen voor workshops ter afsluiting van het mbo studiejaar?

Alleen a4-papier en pen/potlood hoef je klaar te leggen. Kleinkunstig neemt verder alles mee wat nodig is: Ipads, microfoons, cajons en andere materialen.

Kleinkunstig verzorgt (vrijwel) alle materialen bij de afsluiting van het mbo studiejaar. Van Ipads tot zeefdruksets, van djembés tot circusmaterialen. Jullie regelen de lokalen; wij regelen de rest! Dat betekent ook een mooi draaiboek waarin alles staat beschreven en een coördinator die aanspreekpunt is voor alle workshopdocenten. Zo ontzorgen wij jullie volledig en kunnen jullie vooral genieten van een prachtige dag zonder stress vooraf. 

Meer weten over zo’n spetterende afsluiting van het studiejaar? Neem vooral contact op met de contactpersoon van jouw regio. Hij of zij denkt graag met je mee!