Show menu

Afsluiting studiejaar: samen vieren!

Wanneer de zomer weer in zicht is en de vakken en stages langzaam maar zeker afgerond worden, is dat vaak het moment voor een feestelijke afsluiting van het mbo studiejaar. Per klas, studiejaar of opleiding kan dat in de vorm van een gave Cultuurdag. Tijdens zo’n cultuurdag volgt de student een, twee of drie verschillende workshops. Studenten kunnen deze workshops zelf kiezen via ons (AVG-proof) online inschrijfsysteem. Dat scheelt jullie werk en betekent voor de student dat ze verzekerd zijn van een workshop die hen aanspreekt!  

Sluit het studiejaar af met een cultuurdag

De afsluiting van het studiejaar op het mbo is een mooi moment om als groep te markeren hoe ver jullie gekomen zijn in een jaar tijd. Een gezamenlijke activiteit, zoals de cultuurdag, is daar natuurlijk geschikt voor. Tijdens een cultuurdag gaan studenten creatieve workshops doen en hierbij kunnen ze kiezen uit een aanbod van 4 tot wel 80 workshops. Hoeveel workshops dat precies worden is afhankelijk van het aantal studenten wat meedoet. Kleinkunstig biedt workshops in 7 kunstdisciplines aan en daardoor is er voor iedere student iets wat hen aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan workshops van Free Running tot Zeefdrukken, van Augmented Reality tot Graffiti of Hiphop Dance. Kortom, het wordt een feestelijke, bruisende dag waarbij studenten nieuwe vaardigheden opdoen en de dag afsluiten met prachtige resultaten waar ze trots op kunnen zijn.

Djembé-workshop-mbo-einde-studiejaar
Hoelang duurt een activiteit voor de afsluiting van het mbo studiejaar?

Activiteiten kunnen verschillende tijdsduur hebben: van 45 minuten tot 180 minuten. Ook inloopactiviteiten, markten en festivals behoren tot de mogelijkheden. Samen met jullie kijken we hoe het programma voor jullie studenten het beste samengesteld kan worden. Gaan jullie voor een verdiepend programma van 180 minuten per student, of juist twee rondes van 75 minuten of misschien wel drie rondes van 60 minuten? Of is het misschien makkelijker als de ene helft ‘s ochtends workshops volgt en de andere helft ‘s middags? Dat en meer is allemaal mogelijk. Het afsluiten van het studiejaar doen we graag met en voor jullie mbo studenten! Team-artwork-opendag

Welke materialen moet ik aanschaffen voor workshops ter afsluiting van het mbo studiejaar?

Slechts a4-papier en pen/potlood hoef je zelf klaar te leggen, want Kleinkunstig neemt verder alles mee wat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan Ipads, microfoons, cajons en andere materialen. Kleinkunstig verzorgt dus (vrijwel) alle materialen bij de afsluiting van het mbo studiejaar. Jullie regelen de lokalen en wij regelen de rest! Dat betekent ook dat je een mooi draaiboek ontvangt waarin alles staat beschreven en dat er op de dag zelf een coördinator is die het aanspreekpunt vormt voor alle workshopdocenten. Zo ontzorgen wij jullie volledig en kunnen jullie vooral genieten van een prachtige dag zonder stress vooraf. Graffiti-stencil-mbo-workhops-afsluiting-studiejaar

Meer weten over zo’n spetterende afsluiting van het studiejaar? Neem vooral contact op met de contactpersoon van jouw regio. Hij of zij denkt graag met je mee!