Workshop Camouflage Grime

Aan de slag met technieken en patronen

Het raadsel van de verdwenen hand: in deze workshop leren studenten een stuk huid zó te grimeren dat het wegvalt tegen de achtergrond.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De studenten krijgen uitleg over diverse schminktechnieken.

Beginnen

De studenten vormen duo’s en maken een ontwerp.

Doen

De studenten passen camouflage grime toe op elkaar.

Delen

De studenten bekijken elkaars werk en bespreken hun ervaringen.

Laat je studenten geconcentreerd samenwerken, met een bijzondere uitkomst!

Ooit wel eens een kameleon gezien? Of niet gezien omdat deze zo opging in zijn omgeving? In de Workshop Camouflage Grime gaan we dit fantastische dier en dat op een wel heel origineel canvas: de eigen huid! Op basis van verschillende omgevingen leren de studenten een patroon na te maken met behulp van grime. Het doel is dat de hand of het gezicht helemaal verdwijnt en er geen verschil meer te zien is met de achtergrond. De perfecte camouflage dus!

De studenten maken in deze workshop kennis met de bijzondere kunstvorm Grime. Ze leren meer over welke grimetechnieken er zijn en welke materialen hierbij gebruikt worden. Daarna gaan zij zelf aan de slag met camouflage grime. Misschien worden zij wel net zulke meesters in het camoufleren als de Chinese kunstenaar Liu Bolin of de kameleon!

Opbouw van de workshop Camouflage Grime

De workshop start met een introductie over grime en camoufleren. De workshopdocent laat voorbeelden zien waaruit de studenten volop inspiratie kunnen opdoen. Ook komen de verschillende technieken en materialen aan bod. Na de introductie gaan de studenten zelf aan de slag met het beschilderen en camoufleren van hun hand of gezicht. Concentratie is vereist, maar er is in deze workshop ook volop ruimte voor creatieve uitspattingen en plezier. De workshop eindigt met ruimte om elkaars werk te bewonderen en ervaringen te bespreken. Wiens hand of gezicht is echt ‘verdwenen’ tegen de achtergrond? Wie is er vandaag de echte kameleon?

Tips!

Krijgen je studenten niet genoeg van grimeren? In ons aanbod vind je ook de workshop Wonde Grime. Daarin leren studenten elkaar grimeren voor toneel of film. Ben je op zoek naar iets totaal anders? Kijk dan ook eens bij onze digitale media workshops.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met verschillende technieken gebruikt in de camouflage grim en met daarvoor geschikte materialen.
  • De creativiteit en verbeelding van studenten wordt uitgedaagd.
  • De studenten leren een eigen ontwerp te maken binnen het thema camoufleren en deze uit te voeren.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Camouflage Grime