Workshop Egodocument

Een egodocument is een document, bijvoorbeeld een schriftelijke bron of film, waarin iemand een persoonlijke getuigenis aflegt. Een belangrijke categorie binnen de egodocumenten zijn de autobiografieën. Ook memoires zijn een egodocument. 

In de Workshop Egodocument leggen de studenten zichzelf en hun toekomstdromen vast in een digitaal beeld. De studenten gaan in duo’s met de camera aan de slag en ontdekken hoe zij beelden kunnen bewerken. Door het doen van een aantal inspirerende brainstorm oefeningen bepalen studenten waar hun egodocument over moet gaan. Dit kan gaan over hun levensvisie, over een misstand of groot onrecht waar zij iets aan willen doen of over iemand waar zij veel respect voor hebben. Het egodocument is een aanzet tot een dieper nadenken over welke impact de student (in de toekomst) wil maken. De Workshop Egodocument is opgezet ter motivatie en ontwikkeling van studenten op het gebied van hun loopbaan.

Opbouw van de workshop Egodocument

Er wordt gestart met een uitleg over het egodocument. Wat is het en welk idee zit erachter? Vervolgens gaan de studenten creatieve brainstormoefeningen doen, met als doel te komen tot hun onderwerp voor het Egodocument. In duo’s gaan zij vervolgens aan de slag met het maken van foto’s en de bewerking van de beelden die ze geschoten hebben. De studenten mogen op internet afbeeldingen zoeken om te gebruiken in hun digitale beeld, maar een foto van henzelf moet centraal staan. De combinatie van foto’s en afbeeldingen zorgt uiteindelijk voor het unieke Egodocument. Aan het eind van de workshop is het tijd elkaars Egodocumenten te bewonderen. Benieuwd naar alle unieke verhalen!

Tips!

Enthousiast geworden over het samen met je studenten werken met beeld? Ook in de workshop Fotografie staat (digitaal) beeld centraal. Op zoek naar iets heel anders? Neem dan een kijkje in ons brede assortiment aan workshops of neem contact met ons op!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

  • De student ervaart hoe fotografie gebruikt kan worden om een verhaal mee te vertellen.
  • De student maakt kennis met beeldbewerking.
  • De student krijgt meer inzicht in wat hem/haar drijft en motiveert.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.