Workshop Grime
Leer alles over materialen en technieken
Inhoud van deze workshop
Kennismaken
Beginnen
Doen
Delen
Je studenten gaan vanuit een verrassende invalshoek beeldend aan de slag.
Het woord grimeren is afgeleid van het Franse woord voor gezichtsverandering. En dat is ook precies wat de bedoeling is van een grimeur. Iemands gezicht zo veranderen dat deze bijdraagt aan de expressie en zeggingskracht. Maar dat is niet het enige. Grime wordt ook veel gebruikt om wonden en littekens levensecht te doen lijken in bijvoorbeeld spannende films. Grime wordt vooral gebruikt in de wereld van toneel en films. In de Workshop Grime leren studenten hoe zijzelf wonden grimeren die niet van echt te onderscheiden zijn. Griezelen maar!
Opbouw van de workshop Grime
De workshop start met een korte introductie over grime. Wat is het en waar is het ontstaan? Daarna volgt een uitleg over de basis van het grimeren van wonden. Vervolgens gaan de studenten in duo’s aan de slag. oefenen eerst met het maken van een wond op hun eigen arm. Na deze oefenopdracht gaan ze een ontwerp van de wond die zij willen grimeren maken. Hoe willen zij dat de wond op de arm of in het gezicht van hun oefenpartner eruit komt te zien? Een gapende schotwond, gespleten lip of blauwoog? Met grime kan het allemaal!
Op basis van de ontwerpen die de studenten gemaakt hebben, licht de docent de verschillende technieken en materialen toe. Wat is er allemaal en voor welk effect gebruik je wat? Daarna beginnen we met het grimeren zelf. De studenten komen tot resultaten die zo in een horrorfilm voorbij kunnen komen! De workshop eindigt met een moment om de opgedane ervaringen met elkaar na te spreken en natuurlijk om elkaars bloederige prachtwerk te bewonderen!
Tips!
Benieuwd naar andere workshops waarbij studenten met grime aan de slag gaan? Kleinkunstig biedt naast de Workshop Grime ook bijvoorbeeld de workshop Camouflage Grime. Daarin staat het grimeren van patronen centraal.