Workshop Handlettering

Handlettering is terug van weggeweest! En dat terwijl we tegenwoordig de hele dag aan het tikken zijn op onze mobiele telefoon! Hoe leuk om in deze workshop deze kunst, het creatief vormgeven van letters, onder de knie te krijgen? Tijdens deze workshop gaan de studenten zelf mooie letters, cijfers en woorden schrijven en beantwoorden we de vraag welke materialen en technieken je hier het beste bij kunt gebruiken? We geven het schoonschrift zijn waarde terug!

Opbouw van de workshop Handlettering

We beginnen de workshop met een inleiding in de verschillende vormen van handlettering. Er is aandacht voor hoe je extra betekenis kunt toevoegen aan letters en lettertypen. Hierbij kijken we naar mooie, humorvolle en inspirerende voorbeelden. De studenten ervaren dat je met letters veel meer kunt zeggen dan je misschien in eerste instantie voor mogelijk houdt. Je kunt een grappige draai aan een boodschap geven of deze juist extra kracht mee geven.

Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De studenten bedenken eerst welke boodschap zij willen overbrengen en gaan vervolgens over op het ontwerpen. De workshopdocent begeleidt hen bij de verschillende processtappen. 

Als de ontwerpfase klaar is, kan er worden begonnen met handletteren! Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken. Aan het eind van de workshop is er tijd om naar elkaars werk te kijken en na te praten over de opgedane ervaringen.

Tips!

Benieuwd naar andere workshops waarmee je je studenten laat kennismaken met de wereld van illustratie en grafische vormgeving? Kijk dan ook eens bij de workshop Illustratie of de workshop Infographic.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthwouter

Leerdoelen

  • De studenten leren het geschreven schrift te waarderen.
  • De studenten ervaren de functies die verschillende lettervormen kunnen hebben.
  • De studenten ervaren dat een lettertype een boodschap kan communiceren.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.