Workshop Infographic

De infographic wordt steeds populairder. Maar wat is het? Een infographic is een illustratie of afbeelding, waarin op een speelse manier informatie wordt gegeven. 

Met het ontwerpen van een infographic ervaren studenten hoe het is op een leuke en praktische manier informatie te visualiseren. De studenten ontwerpen in deze workshop een eigen infographic waarin zij hun persoonlijke interesses gaan tonen. We focussen ons daarbij op hun eigen gedrag op sociale media als Instagram en TikTok. Sommigen volgen bijvoorbeeld mode influencers over kijken reels over politiek of sport, terwijl andere studenten vooral kattenfilmpjes kijkt. 

De Workshop Infographic is een leuke illustratieve workshop waarin de studenten de kracht van beeldtaal ervaren en hoe je deze taal kunt gebruiken om je eigen verhaal te vertellen. 

Opbouw van de workshop Infographic

De workshop begint met een uitleg over beeldtaal aan de hand van een aantal inspirerende infographics. Bijvoorbeeld infographics waarin organisaties hun projectplan of type medewerkers visualiseren. De volgende stap is dat de studenten hun eigen infographic gaan ontwerpen. Dit doen zij op basis van hun sociale media interesses. Ze denken na over hoe je jouw eigen interesses in één beeld duidelijk maakt? Hierbij is het de uitdaging origineel te zijn en de kracht van beeldtaal te gebruiken! Aan het eind van de workshop is er ruimte om ervaringen te delen en elkaars eindresultaat te bewonderen.

Tips!

Ben je geïnspireerd geraakt door het gebruiken van beeldtaal en illustratie en wil je hier met je studenten meer mee doen? Dan zijn de workshop Illustratie of de workshop Handlettering misschien ook leuk. Op zoek naar iets heel anders? Kijk dan vooral eens in ons uitgebreide aanbod aan workshops.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthwouter

Leerdoelen

  • De studenten gaan aan de slag met het in beeld brengen van hun eigen interesses met behulp van een infographic.
  • De studenten leren informatie op een originele en praktische manier over te brengen.
  • De studenten leren over de kracht van beeldtaal.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.