Workshop Superimpose fotografie

Superimpose is een techniek waarbij twee beelden over elkaar heen geplaatst worden en er zo een nieuw beeld gecreëerd wordt. De 17-jarige Annegien Schilling is een van de bekendste superimposers van vandaag. Ze maakt surrealistische portretten van zichzelf en post die op haar Instagram onder de naam @fetching_tigerss. Inmiddels zijn Annegien en haar foto’s internationaal bekend. 

In deze workshop stimuleren we studenten hun kijk fantasie de vrije loop te laten! Wat gebeurt er als je verschillende beelden over elkaar schuift en vreemde combinaties juist opzoekt? Hoe vertel je een surrealistisch verhaal met beeld? Aan de slag met de Superimpose techniek!

Opbouw van de workshop Superimpose fotografie

De workshop trapt af met een inkijk in surrealistische fotografie. Er wordt teruggegrepen op de surrealistische kunst van o.a. Salvador Dali en fotograaf Rachel Baran. Na de introductie bedenken de studenten hun eigen surrealistische foto en gaan ze aan de slag met het werken met de Superimpose-techniek. Hiervoor krijgen ze een korte introductie in het werken met digitale fotobewerking. De workshopleider behandelt de verschillende bewerkingslagen en het gebruik van maskers, filters en het gereedschapspalet. Daarna mogen de studenten zelf aan de slag om hun zelfbedachte surrealistische beeld te realiseren. Als afsluiter presenteren de studenten hun foto’s aan elkaar en delen ze het verhaal achter hun kunstwerk.

Tips!

Is Superimpose fotografie niet wat je zoekt? Misschien past een van onze andere workshops beter! Zoals bijvoorbeeld de workshop Podcast maken of de workshop Pinhole fotografie!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_14015220221013_140256Mei-Lin-Man-1sjoerd

Leerdoelen

  • Studenten leren leren werken met digitale fotobewerking.
  • Studenten ervaren wat sfeer en uitstraling met een beeld doen.
  • Studenten leren vanuit een thema een surrealistisch verhaal om te zetten naar beeld.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.