Workshop Team Artwork

Met elkaar maak je een uniek kunstwerk

Team(art)work! In deze workshop werken studenten samen met een professioneel kunstenaar aan een groot kunstwerk.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een brainstorm over persoonlijke ‘graphics’.

Beginnen

De studenten werken hun ideeën uit en maken een schets.

Doen

De studenten schilderen hun graphic op de grote voorstelling.

Delen

Het groepskunstwerk wordt voor iedereen tentoongesteld!

Studenten gaan aan de slag met illustratie en creëren samen iets unieks.

Op zoek naar een inspirerende workshop die je met 5, 50 of wel 500 studenten kunt doen? Maak dan een Team-Artwork! In deze workshop gaan we aan de slag met het maken van een reuze groepskunstwerk. Hoe leuk om deze als blijvende herinnering een mooie plek op jullie school te geven!

Voor de de dag van de workshop neemt kunstenaar en workshopbegeleider Dennie Boxem contact met jullie op om te bespreken welk onderwerp het kunstwerk gaat krijgen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een actueel thema als duurzaamheid of gelijkheid of iets dat echt goed past bij jullie opleiding (zoals sport of digitale media). Tijdens de workshop zelf gaat iedere student nadenken over een ontwerp en tekent deze vervolgens op de grotere voorstelling. Zo krijgt elke student zijn eigen plekje op het doek en ontstaat er een prachtig kunstwerk dat deze groep studenten verenigt en vereeuwigt!

Opbouw van de workshop Team Artwork

In afstemming met Dennie wordt bepaald met welk onderwerp er aan de slag gegaan wordt. Samen kom je tot een interessant en passend thema. Vervolgens gaat Dennie het voorwerk doen, zodat er aan het begin van de workshop een basis klaarstaat om met elkaar verder aan te werken. De workshop start met een brainstormmoment. Welke ideeën krijgen de studenten bij het onderwerp en hoe werken zij dit uit tot een persoonlijk ontwerp om zo hun steentje bij te dragen aan het grotere geheel. Deze persoonlijke inbreng kan alle kanten op!
Afhankelijk van de grootte van de groep, wordt Dennie bijgestaan door een of meerdere andere workshopdocenten. Zij coachen de studenten bij het uitwerken van hun persoonlijke idee tot een ontwerp. Daarna maken de studenten een schets van hun grafische afbeelding, oftewel een ‘graphic’. De volgende stap is dat alle studenten hun persoonlijke ontwerpen inschilderen op het doek. Nadat alle graphics zijn toegevoegd, zorgt Dennie voor de finishing touch die het kunstwerk helemaal af maakt. Echt Teamwork!

Tips!

Ben je benieuwd naar andere workshops uit ons aanbod waarmee je je studenten grafisch uitdaagt? Kijk dan ook eens bij de workshop Stencil Graffiti of de workshop Cartoontekenen.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met grafisch tekenen en ontwerpen.
  • De studenten ervaren dat door te brainstormen persoonlijke en gezamenlijke ideeën kunnen ontstaan.
  • Het omzetten van ideeën en ontwerpen in een ‘graphic’ komt aan bod.
  • De studenten leren dat co-creëren voor mooie gemeenschappelijke kunstwerken kan zorgen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Team Artwork