Workshop Acrobatiek

Met elkaar maak je de mooiste acrobatische figuren

Tijdens de workshop Acrobatiek werken studenten geconcentreerd samen en leren op elkaar te vertrouwen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een introductie en een uitleg over veiligheid.

Beginnen

De studenten doen een warming-up en oefeningen.

Doen

In duo’s maken de studenten acrobatische figuren.

Delen

Als afsluiting maken de studenten samen grote figuren!

Laat je studenten de kracht van samenwerking ervaren.

Wanneer je samenwerkt, kun je tot grote hoogte komen! Dit ervaren studenten letterlijk in de Workshop Acrobatiek. En het is niet eens nodig super lenig of beresterk te zijn!

In deze workshop worden de meest spectaculaire trucs en figuren uitgevoerd, waarbij het draait om opperste concentratie, samenwerken en plezier maken. Maar bovenal draait het om het kunnen vertrouwen op elkaar. Acrobatiek is het uitvoeren van uitzonderlijke bewegingskunsten met het lichaam, waarbij balans, behendigheid en coördinatie erg belangrijk zijn.

Opbouw van de workshop Acrobatiek

We beginnen met een inleiding over wat acrobatiek is. In deze inleiding besteden we veel aandacht aan het onderwerp veiligheid. Er worden heldere afspraken gemaakt en goed uitgelegd hoe we samen met de oefeningen aan de slag gaan. Dan is het tijd om lekker aan de slag te gaan! Eerst worden de spieren goed opgewarmd. Als iedereen er klaar voor is, doen de studenten een aantal oefeningen waarbij zij werken aan het verbeteren van hun balans en techniek. Ze ervaren hierbij de basisprincipes van acrobatiek.

Dan is het tijd voor de volgende stap: in duo’s oefenen de studenten eindposities, maar vooral ook ook hoe je tot deze eindposities komt én er veilig en soepel weer uitkomt. Tussen de oefeningen door wordt er tijd gemaakt om elkaar te laten zien welke mooie posities er al lukken. Aan het eind van de workshop maken de studenten met elkaar een aantal (afhankelijk van de tijd die er nog over is) grotere acrobatische figuren. Samen komen zij tot grote hoogte!

Tips!

Benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben op het gebied van circus? Kijk eens bij de workshop Jongleren. In deze workshop speelt doorzetten een belangrijke rol. Ook bieden we de workshop Free Running, waarin acrobatische bewegingen een grote rol spelen.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Er wordt gewerkt aan fysieke vaardigheden als evenwicht, kracht, concentratie en coördinatie worden .
  • De studenten worden uitgedaagd hun fysieke en mentale grenzen te verleggen, waarbij een ander soort creativiteit aangesproken wordt.
  • De studenten ervaren het belang van behulpzaamheid en veiligheid.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Acrobatiek