Workshop Jongleren

Alle ballen de lucht in!

Tijdens deze workshop doen studenten ervaring op met jongleren en leren ze leuke trucs.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshopdocent licht de techniek toe en geeft een demonstratie.

Beginnen

De studenten oefenen met speciale jongleerdoekjes.

Doen

De studenten gaan verder met jongleerballen en werken aan trucs.

Delen

De studenten laten hun jongleerkunsten aan elkaar zien.

Maak je studenten blij met deze vrolijke workshop, waarin doorzetten beloond wordt.

Jongleren klinkt misschien als iets dat heel moeilijk is om te leren, maar met de juiste begeleiding en instructies kun je al gauw twee ballen in de lucht houden! En daar stoppen we niet bij in de Workshop Jongleren! De studenten leren ook jongleren met drie ballen en daarnaast studeren we met elkaar een paar heuse jongleeracts in. Jongleren bestaat uit het gooien, opvangen of in de lucht houden van objecten. In de middeleeuwen was een jongleur (of joculator) een allround acrobaat die soms ook zong. Techniek, concentratie, doorzettingsvermogen en plezier zijn bij het jongleren het belangrijkst!

Opbouw van de workshop Jongleren

Met een korte introductie trappen we de workshop af. Hierin wordt ook de basistechniek toegelicht. Daarna gaan de studenten zelf oefenen. Dit doen zij in eerste instantie met behulp van zogenaamde jongleerdoekjes. Deze zijn groot en licht, waardoor zij langer in de lucht blijven en makkelijker te controleren zijn. Ideaal dus om de basisbeginselen van het jongleren onder de knie te krijgen.

Daarna gaan we door met het echte werk: jongleren met andere voorwerpen, zoals bijvoorbeeld jongleerballen. Dit kan in het begin best een flinke uitdaging zijn, toch merken de studenten dat ze best snel door hebben hoe ze twee ballen in de lucht moeten houden. Met drie ballen jongleren is dan een vrij makkelijke volgende stap. Als er dan nog tijd over is, gaan de studenten met elkaar een paar trucs en acts instuderen. Dit kan zijn jongleren met maar één hand of bijvoorbeeld het jongleren op muziek. Aan het eind van de workshop showen de studenten elkaar wat ze geleerd hebben!

Tips!

Benieuwd naar wat Kleinkunstig nog meer te bieden heeft op het gebied van circusactiviteiten? Kijk dan eens bij de workshop Acrobatiek, waarin studenten ontdekken dat ze samen meer kunnen dan zij denken. Maar ook als je op zoek bent naar een workshop in een heel andere kunstdiscipline, zoals dans, muziek of digitale media, ben je bij ons aan het juiste adres! Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Fotografie of de workshop Handlettering.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten werken aan het verbeteren van hun oog hand coördinatie en oefenen het gelijktijdig gebruiken van beide handen.
  • Jongleren is een kwestie van doorzetten en geduld dat uiteindelijk wordt beloond met een succeservaring. Het zelfvertrouwen krijgt hiermee een flinke boost.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Jongleren