Workshop Capoeira

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen of riten die zijn meegebracht door de Afrikaanse bevolking naar Brazilië in de tijd van de slavernij. Twee mensen dansen het capoeiraspel in een door anderen gevormde cirkel (een Roda). Een aantal  mensen in de cirkel maakt muziek.
Tijdens de workshop leren de studenten meer over de ontstaansgeschiedenis van Capoeira, maar ze gaan vooral aan de slag met de dansbewegingen. Aan het eind van de workshop wordt een Roda gevormd en gaan de studenten de dans met elkaar opvoeren.

Opbouw workshop Capoeira

De workshop start met een introductie over de cultuur en tradities van Capoeira. Na een goede warming-up wordt er geoefend met de verschillende dans- en vechttechnieken en de acrobatische bewegingen. Bij Capoeira is het maken van de begeleidende muziek een belangrijk onderdeel. Aan het eind van de workshop komt al het geleerde samen in een presentatiemoment. In de Roda gaan de studenten op het ritme van de muziek in duo’s hun bewegingen tonen. De studenten die de cirkel vormen maken muziek met bijzondere instrumenten, hun lichaam en hun stem. Capoeira is naast een mooie manier om te leren samenwerken een goede aanleiding om het met je studenten over het slavernijverleden te hebben.

Tips!

Er wordt steeds meer over het slavernijverleden gesproken en ook onder studenten is dit een hot topic. Ben je enthousiast over dit onderwerp? Kijk dan ook eens naar de workshop Stepdance. Net als de workshop Capoeira is Stepdance een creatieve manier om het gesprek over de slavernij te openen. Daarnaast verhogen deze workshops het zelfvertrouwen én het lichamelijke bewustzijn!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140256Mei-Lin-Man-1sjoerdwouter

Leerdoelen

 • De studenten leren over de ontstaansgeschiedenis van Capoeira en de bijbehorende tradities.
 • De studenten maken kennis met de basistechnieken van de Braziliaanse dans- en vechtkunst. Acrobatiek maakt hier een groot onderdeel van uit.
 • De studenten werken aan hun focus en aan op elkaar reageren met behulp van de basistechnieken van Capoeira.
 • Er wordt daarnaast gewerkt aan het versterken van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de studenten.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.