Workshop Choreografie

Vertel een verhaal met beweging

Tijdens de workshop Choreografie komen studenten meer te weten over deze kunstvorm én gaan er zelf mee aan de slag.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is choreografie eigenlijk, en uit welke elementen bestaat het?

Beginnen

Hoe gebruik je je lichaam en muziek om emoties over te brengen?

Doen

Met zelf gekozen muziek werken de studenten een eigen choreografie uit.

Delen

De studenten presenteren hun choreografieën aan elkaar.

Je studenten duiken in de wereld van dans en beweging.

De kunst van het bedenken van een reeks dansbewegingen (meestal op muziek) voor een voorstelling heet Choreografie. Tijdens deze workshop maken de studenten kennis met choreografie. Zij ontdekken de belangrijkste elementen van deze kunstvorm. Welke rol spelen muziek, lichaam, kracht, tijd en ruimte bijvoorbeeld? Hoe vertaal je emotie naar beweging? En wat is de beste manier om jouw idee over te brengen, zodat een ander deze uit kan voeren? In de workshop Choreografie komt dit allemaal aan bod en mogen de studenten als choreograaf én als danser aan de slag.

Opbouw van de workshop Choreografie

Met een korte introductie over wat choreografie is, waarin ook voorbeelden aan bod komen, start de dansdocent de workshop. Daarna begint de ontdekkingstocht. De studenten leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken om op muziek emoties over te brengen. De functie van de elementen tijd, kracht en ruimte en hoe deze ingezet kunnen worden komt ook aan de orde. De studenten kiezen zelf de muziek en gaan vervolgens werken aan hun eigen choreografie. Zij nemen om de beurt de rol van danser en choreograaf aan. Als choreograaf leren zij hoe ze op een goede manier aanwijzingen geven en als danser ervaren de studenten hoe het is om aanwijzingen te krijgen en uit te voeren. In deze workshop gaat het dus vooral om samenwerken en verschillende rollen leren aannemen. Aan het eind presenteren de studenten elkaar hun eigen dans.

Tips!

Smaakt deze kennismaking met choreografie naar meer? Wil je je samen met je studenten verdiepen in persoonlijke expressie en vrije beweging? Dan is onze workshop Moderne Dans een dikke tip!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met de belangrijkste elementen van dans en hoe deze zelf toe te passen.
  • De studenten leren een verhaallijn op te bouwen en deze op te nemen in hun eigen choreografie.
  • Studenten ervaren hoe het is om verantwoordelijkheid te nemen voor wat zij inbrengen vanuit de rol van leidinggevende choreograaf.
  • Doelstelling van de workshop is de student genoeg handvatten te geven om in veiligheid samen te werken en de eigen grenzen te verleggen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Choreografie