Workshop Hiphopdance

Hiphopdance is een combinatie van een aantal straatdansstijlen die voornamelijk worden gedanst op hiphopmuziek en die onderdeel zijn van de hiphopcultuur. De hiphopcultuur ontstond in de Verenigde Staten van de jaren zeventig en werd vooral populair toen hiphop dansploegen hun kunsten in clubs gingen vertonen.
Tijdens de workshop Hiphopdance leren studenten de coole moves die in hiphop videoclips te zien zijn. De bewegingen bij hiphopdance gaan vloeiend in elkaar over. Aan het eind van de workshop komt de groep tot een choreografie waarmee zij het publiek versteld doen staan van hun ‘flow’!

Opbouw workshop Hiphopdance

Na een warming-up leren de studenten een aantal basisbewegingen. Omdat dansen vaak best spannend is, start de workshopleider met bewegingen die toegankelijk zijn voor iedereen. Tijdens de basisoefeningen merken studenten dat je met de meest simpele bewegingen al een goede choreografie kunt maken. Afhankelijk van wat het niveau van de studenten is, wordt de choreografie uitgebouwd met meer ingewikkelde bewegingen. Aan het eind van de workshop hebben de studenten met elkaar een echte hiphop choreografie ingestudeerd en voeren zij deze uit.

Tips!

Enthousiast geworden door deze workshop? Ook Graffiti is een onderdeel van de hiphopcultuur. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral een kijkje bij onze workshop Graffiti!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Mei-Lin-Man-1wouter

Leerdoelen

 • De studenten maken kennis met het dansgenre hiphop en het ontstaan van de hiphopcultuur.
 • Na het leren van een aantal basisbewegingen passen de studenten deze toe in een choreografie.
 • De workshopdocent heeft als doelstelling de studenten plezier te laten beleven aan het dansen en hen samen te laten werken.
 • De studenten worden bewust gemaakt van de ruimte om hen heen en uitgedaagd hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.