Workshop Moderne dans

Moderne dans (ook wel hedendaagse dans) is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende individuele danstechnieken. Tijdens de workshop Moderne dans werken de studenten aan hun persoonlijke en fysieke expressie. De les begint op de vloer, waarbij studenten vanuit een zittende beweging langzaam toewerken naar verschillende posities. De deelnemers gaan daarna al dansend de ruimte verkennen, telkens vanuit de vraag: “Wat betekent deze beweging?”

Opbouw van de workshop Moderne dans

Moderne dans is in de 19de eeuw ontstaan als verzet tegen het klassieke ballet. Waar klassiek ballet volgens een vast aantal bewegingen werkt, staan bij moderne dans vrij bewegen en vrije expressie centraal. Na een korte introductie maken de studenten kennis met de diagonalen in hun lichaam, ze gaan experimenteren met het apart gebruiken van hun linker en rechter lichaamshelft. Stap voor stap werken de studenten toe naar complexere bewegingen en beweegreeksen. Tussendoor reflecteren zij op wat de beweging inhoudt en uitstraalt. Voor veel studenten is dit een eerste – en hele leuke – kennismaking met een abstracte dansvorm!

Tips!

Op zoek naar meer workshops waarbij er met de dans aan de gang gegaan wordt? Kijk dan ook eens bij onze workshop Choreografie of bij de workshop Hiphopdance. In beide workshops staat het samen bewegen centraal.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Mei-Lin-Man-1Siska Barthsjoerdwouter

Leerdoelen

 • De studenten worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en de mogelijkheden van hun lichaam te verkennen met behulp van muziek.
 • De studenten leren te coördineren, op ritme te bewegen en onverwachte bewegingen te gebruiken in dans.
 • De deelnemers leren efficiënt om te gaan met de kracht van hun lichaam zonder hier persé spierkracht bij te gebruiken.
 • De studenten leren om zich te uiten in beweging. Door middel van aangeleerde passen, maar ook door te improviseren.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.