Workshop Stepdance

De Stepdance in tijdens de slavernij ontstaan. De tot slaafgemaakten mochten niet met elkaar praten, omdat de slaveneigenaren bang waren dat zij dan samen zouden gaan werken en in opstand kwamen. Om communicatie toch mogelijk te maken en elkaar belangrijke boodschappen door te kunnen geven, maakten zij gebruik van hun lichamen. Door bepaalde ritmes te klappen en te stampen (bodypercussie) wisten zij toch een vorm van onderlinge communicatie te hebben. 
Tijdens deze workshop maken de studenten kennis met deze traditionele dans. Stepdance kan daarnaast een mooie manier zijn om op een interactieve wijze met het onderwerp slavernij aan de slag te gaan.

Opbouw van de workshop Stepdance

De workshop start met een uitleg over de oorsprong van stepdance. De docent gaat daarna met de studenten werken aan de basisbewegingen van stepdance en deze uitwerken tot een korte choreografie. Dit gebeurt in strakke rijen en er wordt van de deelnemers verwacht dat ze gedisciplineerd aan de slag gaan. Wanneer de studenten het snel oppakken, zal de docent hierop inspringen door de moeilijkheidsgraad op te voeren. Ter afsluiting is er ruimte om de indrukken van de docent en de deelnemers te bespreken. 

Tips!

Geïnteresseerd in andere dansworkshops? Ook bij de workshop Streetdance en de workshop Breakdance staat het bewegen centraal. Studenten worden in deze workshops over de streep getrokken om zelf en met elkaar actief met het lijf bezig te zijn.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256sjoerd

Leerdoelen

  • De studenten leren de ontstaansgeschiedenis van deze vrij onbekende dansvorm.
  • Door goed naar elkaar te luisteren leren de studenten als groep samen te werken.
  • We spreken het ritmegevoel van de studenten aan. Ze ervaren hoe het is om een ritmisch geluid te maken met hun eigen lichaam.
  • Tijdens deze workshop worden studenten gestimuleerd uit hun comfortzone te stappen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.