Workshop Streetdance

Tijdens de workshop Streetdance dagen we studenten uit de dansmoves die ze onder andere kennen uit tv-programma’s als ‘So you think you can dance’ onder de knie te krijgen. Streetdance ontstond in Harlem New York, toen vooral bekend onder de naam Lindy Hop (Swing Dance). In de jaren 80 werd streetdance bekender omdat er, vooral in achterstandswijken, veel op straat gedanst werd. Daar komt de naam dan ook vandaan. Tijdens de workshop combineren we verschillende dansstijlen en muzieksoorten. Afhankelijk van de vaardigheid van de deelnemers worden de bewegingen en de choreografie steeds een beetje moeilijker.

Opbouw van de workshop Streetdance

De workshop start met een warming-up. Er worden een aantal basisbewegingen geoefend om de studenten ‘los’ te krijgen. Met enkele techniekoefeningen werken de studenten op een toegankelijk niveau toe naar een eigen streetdance choreografie. Afhankelijk van de vaardigheid van de deelnemers is er ruimte voor eigen inbreng en worden de bewegingen complexer. Aan het eind van de workshop voeren de studenten hun choreografie op.

Tips!

Kunnen je studenten niet genoeg van dansen en choreografie krijgen? Kijk dan ook eens bij onze workshop Hiphopdance en workshop Breakdance. Beide actieve workshops waarbij de studenten zeker met de voetjes van de vloer gaan!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-Heyligersjoerdwouter

Leerdoelen

 • De studenten maken kennis met het dansgenre streetdance en hoe deze dansvorm ontstaan is.
 • Na het leren van een aantal basisbewegingen passen de studenten deze toe in een choreografie.
 • De workshopdocent heeft als doelstelling de deelnemers plezier te laten beleven aan het dansen, de groep samen te laten werken en voldoende veiligheid te bieden om verlegen deelnemers uit hun schulp te laten kruipen.
 • De studenten worden bewust gemaakt van de ruimte om hen heen en uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.