Workshop Augmented Reality

Augmented reality (AR), in het Nederlands vertaald als ‘toegevoegde realiteit’, is een ‘laagje film’ dat toegevoegd wordt aan de echte wereld, zoals wij hem ervaren. Dit zorgt voor een interactieve ervaring die iets extra’s toevoegt aan de echte wereld. Een van de bekendste voorbeelden hiervan zien we in het spel Pokémon Go. 

Vroeger was AR niet voor iedereen toegankelijk, maar werd deze vooral gebruikt voor dure onderzoeken. Inmiddels is de technologie een stuk verder ontwikkeld en goedkoper dat in principe iedereen er gebruik van kan maken. In de Workshop Augemented Reality werken de studenten met het online programma CoSpaces en maken zij hiermee hun eigen AR wereld!

Opbouw van de workshop Augmented Reality

De workshop begint met de vraag: Wat is AR en hoe is deze ontstaan? Tijdens de inleiding laat de workshopdocent ook een aantal voorbeelden van AR zien, waardoor  de studenten een beter beeld krijgen van waarmee zij aan de slag gaan.
Op computers (of eigen laptops) gaan de studenten vervolgens in het programma CoSpaces hun eigen virtuele wereld animeren. Ze maken in deze workshop dus ook kennis met de basis programmeerfuncties. Daarna kan de gecreëerde virtuele wereld met een VR-bril teruggekeken worden. Ook kunnen zij een animatie uit hun virtuele wereld halen en deze op hun eigen telefoon (of op een door ons meegebrachte iPad) in de werkelijke wereld bekijken. Dit is pas écht Augmented Reality. Een dansende eenhoorn? Een brullende leeuw? Of toch een virtuele versie van jezelf? Wat laat jij in het lokaal verschijnen?
Aan het eind van de workshop is er ruimte om ervaringen te delen en elkaars werk te bekijken.

Tips!

Op zoek naar andere technische workshops voor je studenten? Kijk dan eens bij onze workshop Superimpose fotografie. Maar ook als je op zoek bent naar een workshop in een heel andere kunstdiscipline, zoals bijvoorbeeld dans of muziek, ben je bij ons aan het juiste adres!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

  • De studenten ervaren een nieuwe techniek: Augmented Reality. In deze techniek worden digitale visuele elementen aan fysieke objecten gekoppeld.
  • De studenten maken kennis met de basisprincipes van programmeren.
  • De studenten ervaren hoe het is zelf een virtuele wereld te maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.