Workshop Filmtechnieken

Met deze technieken maak je de beste films

Studenten doen in deze workshop ervaring op met diverse filmtechnieken: van montage tot muziek!

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een uitleg over filmtechnieken. Met voorbeelden!

Beginnen

De studenten experimenteren en oefenen met technieken.

Doen

De studenten nemen hun filmscènes op en passen de technieken toe.

Delen

De studenten bekijken samen alle scènes en bespreken hun inzichten.

Je studenten ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.

Tijdens de Workshop Filmtechnieken onderzoeken studenten wat een filmscène succesvol maakt en welke elementen ervoor zorgen dat de kijker aan de buis gekluisterd blijft. De studenten maken kennis met de keuzes die allemaal in film gemaakt kunnen worden, op het gebied van cameravoering en montage en wat de verschillende effecten van deze keuzes zijn. Door een aantal oefeningen ontdekken de studenten de basiselementen van filmtechniek. Maar daar houdt het niet op: ze gaan hun opgedane kennis ook gelijk toepassen tijdens het maken van een eigen filmscène!

Opzet van de Workshop Filmtechnieken

De workshop wordt afgetrapt met een introductie over filmtechnieken. Hierbij krijgen de studenten verschillende toepasselijke filmfragmenten te zien, welke zij met elkaar gaan analyseren. Hierbij wordt hen gevraagd op te letten op de snelheid van de montage, de verschillende camerastandpunten, de gekozen kleuren, de muziek en meer. Er komen ook een aantal vaktermen aan bod. Dan gaan de studenten zelf aan de slag! In groepjes passen zij de filmtechnieken toe door zelf de camera op te pakken. Daarbij experimenteren zij o.a. met het gebruik van kleur, het kiezen van passende muziek en het zoeken naar het juiste perspectief. Ze kunnen ervoor kiezen een zelf geschreven scène te verfilmen of een bestaande filmscène kiezen uit materiaal dat de workshopdocent heeft meegenomen. De workshop wordt afgesloten met het bekijken van elkaars filmscènes. Er is ook ruimte om de opgedane ervaringen kort met elkaar te bespreken.

Tips!

Wil je jouw studenten kennis laten kennis met film, maar is Filmtechnieken niet de workshop die je zoekt? Er zijn nog meer invalshoeken! Zo verzorgen we bijvoorbeeld ook de workshop How-To-Video en de workshop Filmportret. Maar ook voor workshops uit een andere kunstdiscipline, zoals dans of muziek, ben je bij Kleinkunstig op het juiste adres. Neem gauw een kijkje in ons complete aanbod!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten leren hoe een film technisch opgebouwd is.
  • De studenten maken kennis met het werken met een camera.
  • De studenten leren over filmtechnieken en hoe deze creatief toe te passen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Filmtechnieken