Workshop How-To-Video maken

Benieuwd naar hoe iets precies werkt of wil jij iets leren dat je nu nog niet kunt? Bijvoorbeeld hoe je een toren van soesjes bakt of zelf je lekke fietsband plakt? Op internet en vooral op YouTube zijn duizenden How-To video’s te vinden. Deze instructiefilmpjes (of tutorials) zijn ontzettende kijkhits.

In deze workshop leren studenten wat er allemaal nodig is om zo’n instructiefilmpje te maken. Welk onderwerp willen zij behandelen en hoe brengen ze hun kennis en instructies daarin het beste over? De boodschap in een helder verhaal gieten en dat vervolgens presenteren, filmen en monteren: het komt allemaal langs in de workshop How-To-Video Maken!

Opbouw van de Workshop How-To-Video Maken

De workshop start met een korte introductie van de how-to-video. Wat zijn dit voor video’s? En waar gaan ze zoal over? De studenten krijgen een paar leuke voorbeelden te zien, die ter inspiratie dienen bij het bedenken van een eigen video. Daarna gaan de studenten in groepjes zelf aan de slag. Stap één is de voorbereiding: wat willen ze de kijker leren en hoe gaan zij dit stap voor stap uitleggen? Welke items hebben ze voor deze uitleg nodig (bijvoorbeeld ingrediënten voor de soesjes)? In de volgende stap gaan de studenten aan de slag met de camera. De uitleg wordt gefilmd en vervolgens door hen zelf gemonteerd!

Aan het eind van de Workshop How-To-Video Maken bekijken de studenten elkaars filmpjes en gaan ze met elkaar in gesprek over hun ervaringen en hoe deze video’s online het beste verspreid kunnen worden. Wat de impact is van online video komt hierbij ook aan bod.

Tips!

Smaakt deze workshop naar meer? Kleinkunstig biedt nog veel meer inspirerende workshops waarin studenten kennismaken met digitale media en storytelling. Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Podcast Maken. Maar ook voor workshops uit een andere kunstdiscipline, zoals dans of theater, ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk snel ons hele aanbod!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-Heyliger20221013_140256Mei-Lin-Man-1sjoerd

Leerdoelen

 • De studenten maken kennis met kennisoverdracht in visuele vorm.
 • De studenten leren een eigen boodschap (instructie) over te brengen via video.
 • De studenten doen ervaring op met het presenteren op beeld.
 • De studenten gaan met elkaar in gesprek over de impact van online video’s.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.