Workshop NFT-Kunst

Crypto Kunst: het klinkt misschien een beetje onwaarschijnlijk maar sinds een aantal jaar is er een nieuw fenomeen en grote trend in de kunstwereld, namelijk NFT-kunst. NFT staat voor Non-Fungible Token en is een niet-vervangbare reeks van een cryptografisch serienummer. Een uniek en digitaal eigendomscertificaat dat een mediaobject, zoals digital art, muziek, video’s of in-game items representeert. 

Er zijn al een aantal kunstenaars die op deze manier heel veel geld hebben verdiend, bijvoorbeeld de Nederlandse kunstenaar Rafael Rozendaal: https://www.newrafael.com/nft/. Een hele grote in Amerika is Beeple oftwel Mike Winkelmann: https://www.beeple-crap.com/

Hoe ziet de workshop eruit?

De workshop start met de introductie van deze nieuwe kunststroming. Met de studenten wordt besproken welke kunst hieronder zou kunnen vallen en of deze kunstvorm zijn waarde zou kunnen behouden. 

Na de introductie gaan de studenten tijdens de workshop zelf aan de slag met het maken van NFT-kunst. Ze maken met iPads en iPads-pencils hun eigen digitale illustraties/kunstwerken. Aan het einde van de workshop hebben de studenten een eigen digitaal kunstwerk dat verkocht zou kunnen worden op een NFT Art Marktplaats. Vanwege de privacy van de studenten doen we dit niet tijdens de workshop, we geven ze wel inzicht hoe dit proces eruit ziet. 

Tips
Wil je met je studenten verder computerkunst verkennen? Kijk dan eens bij de workshop Augmented Reality.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256wouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met een nieuwe moderne kunststroming.
  • De studenten leren hoe je zelf, met behulp van digitale middelen, NFT-kunst kan maken.
  • Kennismaken met handel in kunst en hoe dat met de opkomst van NFT werkt.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen