Workshop Storyboard - thema Racisme

Samen met Movies that Matter werkt Kleinkunstig aan het maken van workshops over actuele thema’s zoals racisme. Deze workshops combineren het bewust worden van bijvoorbeeld racisme met kunst. In de Workshop Storyboard gaan de studenten aan de slag met het maken van een storyboard voor een alternatieve slotscène van de korte film NIGHT, welke zij eerst met elkaar kijken. Een storyboard is een verzameling van uitgetekende shots zoals de filmmakers deze voor ogen hebben.
De film NIGHT van Joosje Duk gaat over een groepje meiden dat samen op stap gaat. Op slimme wijze zien we in deze film de perspectieven van de verschillende meiden. Gedurende de film wordt de kijker zich steeds bewuster van de eigen kijk op huidskleur. 

Opbouw van de workshop Storyboard – Thema Racisme

We starten de workshop met het samen kijken van de korte film NIGHT van Joosje Duk. Deze eindigt met een open eind. De studenten krijgen hierdoor de mogelijkheid om zelf te bedenken hoe zij vinden dat de film moet eindigen. Wordt het conflict van de hoofdpersonen bijvoorbeeld bijgelegd of niet? En welke boodschap moet de kijker vooral nog meekrijgen? Met behulp van de app Storyboard Animator maken de studenten een professioneel storyboard van hoe hun eindscene eruit komt te zien. De iPads waarop de app gebruikt wordt kunnen meegenomen worden door Kleinkunstig, wanneer jullie deze zelf niet hebben. De workshop wordt afgesloten door elkaars storyboards te bekijken en ervaringen te bespreken. Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom?

Tips!

Met je studenten aan de slag met andere maatschappelijke thema’s? Samen met Movies that Matter hebben we ook een bijzondere muziekworkshop rond het thema Klimaat ontwikkeld: de workshop Klimaat Mix!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthsjoerdwouter

Leerdoelen

 • De studenten maken kennis met het concept storyboard en waar een storyboard voor gebruikt wordt.
 • De studenten ervaren hoe je een verhaal over kunt brengen in een korte filmscène.
 • De studenten leren hoe zij zich kunnen verdiepen in een personage.
 • In deze workshop wordt de (h)erkenning van maatschappelijke thema’s zoals racisme vergroot.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.