Workshop Storyboard - thema Racisme

Welk einde geef jij deze film?

De workshop Storyboard – Thema Racisme i.s.m. Movies that Matter stimuleert studenten om zich in te leven en met elkaar in gesprek te gaan.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De studenten krijgen uitleg over hoe de workshop is opgebouwd.

Beginnen

De studenten kijken de film NIGHT met een nog open einde.

Doen

De studenten bedenken zelf een einde en maken storyboards.

Delen

De studenten bekijken en bespreken elkaars storyboards.

Je studenten gaan in deze workshop actief aan de slag met het thema racisme.

Samen met Movies that Matter werkt Kleinkunstig aan het maken van workshops over actuele thema’s zoals racisme. Deze workshops combineren het bewust worden van bijvoorbeeld racisme met kunst. In de Workshop Storyboard gaan de studenten aan de slag met het maken van een storyboard voor een alternatieve slotscène van de korte film NIGHT, welke zij eerst met elkaar kijken. Een storyboard is een verzameling van uitgetekende shots zoals de filmmakers deze voor ogen hebben.
De film NIGHT van Joosje Duk gaat over een groepje meiden dat samen op stap gaat. Op slimme wijze zien we in deze film de perspectieven van de verschillende meiden. Gedurende de film wordt de kijker zich steeds bewuster van de eigen kijk op huidskleur. 

Opbouw van de workshop Storyboard – Thema Racisme

We starten de workshop met het samen kijken van de korte film NIGHT van Joosje Duk. Deze eindigt met een open eind. De studenten krijgen hierdoor de mogelijkheid om zelf te bedenken hoe zij vinden dat de film moet eindigen. Wordt het conflict van de hoofdpersonen bijvoorbeeld bijgelegd of niet? En welke boodschap moet de kijker vooral nog meekrijgen? Met behulp van de app Storyboard Animator maken de studenten een professioneel storyboard van hoe hun eindscene eruit komt te zien. De iPads waarop de app gebruikt wordt kunnen meegenomen worden door Kleinkunstig, wanneer jullie deze zelf niet hebben. De workshop wordt afgesloten door elkaars storyboards te bekijken en ervaringen te bespreken. Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom?

Tips!

Met je studenten aan de slag met andere maatschappelijke thema’s? Samen met Movies that Matter hebben we ook een bijzondere muziekworkshop rond het thema Klimaat ontwikkeld: de workshop Klimaat Mix!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met het concept storyboard en waar een storyboard voor gebruikt wordt.
  • De studenten ervaren hoe je een verhaal over kunt brengen in een korte filmscène.
  • De studenten leren hoe zij zich kunnen verdiepen in een personage.
  • In deze workshop wordt de (h)erkenning van maatschappelijke thema’s zoals racisme vergroot.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Movies that Matter Educatie

Movies that Matter biedt toegankelijke films aan over maatschappelijke thema’s met inspirerend lesmateriaal. Denk aan thema’s als etnisch profileren, oorlog, vluchten en lgbtq+. Dit doet Movies that Matter door middel van filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival.    

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Storyboard - thema Racisme