Workshop Vloggen

Deel kort en krachtig je verhaal op video

In deze workshop leren studenten de fijne kneepjes van het maken van een vlog.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een uitleg over vloggen en voorbeelden.

Beginnen

De studenten werken hun onderwerpen uit en gaan oefenen.

Doen

De studenten nemen hun verhalen op en monteren hun vlogs.

Delen

De studenten bekijken en bespreken de gemaakte vlogs.

Daag je studenten uit om van persoonlijke belevenissen een pakkend verhaal te maken.

De vlog is niet meer weg te denken! Deze video-variant van de blog (die voornamelijk bestaat uit tekst) is erg populair onder jongeren en jongvolwassenen. Een vlog is een dagboek dat bestaat uit videobeelden waarin de vlogger een inkijk geeft in zijn of haar leven. Enzo Knol, Nikkie Tutorials en Monica Geuze zijn bekende Nederlandse vloggers. In de workshop Vloggen leren studenten de ins en outs van het vloggen. Hoe maak je een populaire vlog? En hoe deel je kort en krachtig je boodschap?

Opbouw van de workshop Vloggen

De workshop begint met een korte inleiding waarin besproken wordt wat een vlog nou eigenlijk is. Daarnaast worden er een aantal inspirerende voorbeelden bekeken. Dan is het tijd om zelf een vlog te maken. Welk aspect van hun leven willen de studenten naar voren brengen? En op welke manier willen zij dit doen? Er is ruimte om verschillende dingen uit te proberen. De studenten filmen en monteren daarna hun eigen verhaal, waarbij zij tips krijgen van de workshopbegeleider. Ook leren de studenten de basis film- en montagetechnieken die zij gelijk kunnen toepassen in hun eigen vlog. Aan het eind van de workshop is het tijd elkaars vlogs te kijken en kunnen de studenten opgedane ervaringen met elkaar delen.

Tips!

Enthousiast geworden en benieuwd naar andere workshops waarin techniek en het delen van je eigen verhaal aan bod komen? Dan is de workshop Podcast Maken misschien wel wat je zoekt!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten doen ervaring op met het gebruiken van basis film- en montagetechnieken.
  • De studenten maken kennis met het omzetten van aspecten uit hun eigen leven in een goedlopend verhaal en hoe zij deze vervolgens overbrengen.
  • De studenten worden uitgedaagd met elkaar in discussie te gaan en na te denken over de impact van vlogs en het gebruik van video.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Vloggen