Workshop Column schrijven

Een column is een kort stukje proza van een bepaalde auteur, dat met regelmaat verschijnt. Vaak in een krant of tijdschrift, maar er zijn ook steeds meer gesproken columns op radio, televisie en natuurlijk op internet. Columns worden steeds populairder, zowel om te lezen als om te schrijven.

In de Workshop Column schrijven leren de studenten hoe ze creatief, compact en begrijpelijk verslag kunnen leggen van het leven van alledag of juist van specifieke of bijzondere gebeurtenissen. Ze krijgen tips bij het schrijven van hun eigen tekst om deze interessant te maken voor een groter leespubliek.

Opbouw van de Workshop Column Schrijven

Misschien is de populariteit van de column, die kort en gevat is, te verklaren door het feit dat we steeds minder de tijd nemen om te lezen. Je vindt columns in kranten en magazines en natuurlijk op internet. In de Workshop Column schrijven leren de studenten hoe ze creatief, gevat en duidelijk kunnen schrijven over algemene of juist bijzondere gebeurtenissen. Onder begeleiding spreken ze over wat leuk en interessant is om te lezen en leren ze handige taaltrucjes om korte teksten lekker leesbaar te maken. Na het schrijven is er tijd om een aantal columns voor te dragen en te genieten van elkaars werk!

Tips!

Op zoek naar andere workshops in het thema literatuur? Kijk dan ook eens bij de workshop Poetry Slam. Of ben je op zoek naar een workshop in een hele andere kunstdiscipline, bijvoorbeeld dans of beeldende kunst? Dan zijn de workshop Cartoontekenen of de workshop Battle Dance misschien wat je zoekt!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_14015220221013_140256Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Leerdoelen

  • De studenten leren een verhalende column te schrijven over een zelfgekozen onderwerp.
  • De studenten leren hoe ze een tekst aantrekkelijk maken voor een groot leespubliek.
  • De studenten maken kennis met schrijven als creatieve uiting.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.