Workshop Beatmaking

Elektronische muziek is immens populair: Miley Cyrus, Claude en Zoë Tauran zijn alledrie muzikale toptalenten die een breed scala aan digitale effecten gebruiken. Tijdens de workshop beatmaking leren studenten hun eigen tune maken.  Ze ontdekken hierbij de basis van online muziek maken en hebben aan het einde van de workshop een eigen nummer gemixt!

Opzet van de workshop beatmaking

Leer nu in één workshop de basis van beatmaking! We beginnen met een aantal voorbeelden van digitale muziek en daarna een korte uitleg van het online programma. Dit programma is gratis. Zo moedigen we studenten aan muziek te blijven maken na de workshop. Tijdens de introductie raken studenten beter bekend met begrippen als beats-per-minute en de opbouw van ritmes en harmonieën. De introductie houden we lekker kort, zodat studenten gauw zelf aan de slag kunnen op de Ipads die de workshopleider van Kleinkunstig heeft meegebracht. De workshopleider is een professioneel muzikant/producer met daarnaast een berg ervaring als docent. Zo worden jouw studenten optimaal begeleid en hopelijk ook geïnspireerd!

Tips

Zoek je een andere workshop rondom digitale kunst, maar dan niet muziek? Kijk dan ook eens bij bijvoorbeeld de workshop Augmented Reality of de workshop How-To-Video. In de workshop Augmented Reality maken de leerlingen kennis met deze nieuwe techniek en leren ze hoe ze in de applicatie CoSpaces kunnen werken. In de workshop How-To-Video leren de leerlingen hoe ze een eigen instructiefilm kunnen maken.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Leerdoelen

 • Studenten leren de basis van beatmaking en de begrippen die daarbij horen, zoals DAW, beats-per-minute, audio samples, vst’s, synths, reverb en modulation, EQ en compressie. 
 • Studenten maken verschillende ritmes, melodieën en baslijnen.
 • Studenten leren hoe muzieknummers zijn opgebouwd en passen dit toe in hun eigen liedje. 
 • Studenten mixen zelf een nummer.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.