Workshop Cajón

Cajón is een energieke workshop! We gaan prachtige ritmes spelen en veel plezier maken. Tegelijkertijd heeft de workshop cajón ook diepgang, want niet de hele geschiedenis van dit slaginstrument is vrolijk en dat bespreken we ook met de studenten. Studenten krijgen een stap voor stap uitleg over de technieken en kunnen het geleerde meteen in de praktijk brengen. We sluiten af met een leuke jam waarbij we dansbare ritmes maken.

Opzet van de workshop Cajón

De cajón is een slagwerkinstrument uit Peru met een rijke geschiedenis. Meegenomen door tot slaaf gemaakten uit West- en Centraal Afrika werd de cajón een van de belangrijkste instrumenten voor mensen die in Peru gedwongen werden tot slavenarbeid. Daarna verspreidde de muzikale invloed van de cajón zich verder over Amerika, Spanje en daarna over de hele wereld. Er valt nog veel meer te vertellen over de cajón. Maar we gaan in deze workshop natuurlijk vooral veel doen!

Na de korte introductie over de herkomst van de cajón gaan de studenten onder begeleiding van onze professionele workshopleider zelf Latijns Amerikaanse ritmes spelen. Ze leren verschillende slagtechnieken en partijen. Goed luisteren, naar elkaar kijken en samen mooie muziek creëren, maken dat deze workshop zeer geschikt is voor groepsbinding en oefenen met samenwerken. Aan het einde van de workshop spelen we het hele muziekstuk wat we geoefend hebben en zo sluiten we de workshop met een knal af!

Tips

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over workshops die gebruik maken van ritme en percussie, kijk dan eens naar de workshop Djembé. Ook bij deze workshop gaan we aan de slag met verschillende aspecten van slagwerk, zoals ritme, techniek, dynamiek en improvisatie. De workshop Slagwerk voegt nog een laag toe: studenten gaan muziek maken met allerlei instrumenten zoals zoals bongo’s en conga’s, maar ook emmers en pannen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140256Mei-Lin-Man-1Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

 • Studenten leren over de geschiedenis van de cajon en de rol van het instrument voor tot slaaf gemaakten in Peru. 
 • Studenten ontdekken verschillende technieken waarmee je de cajon kunt bespelen. 
 • Studenten oefenen met ritmes spelen in groepsverband.
 • Door met elkaar muziek te maken en samen te spelen, leren studenten samenwerken en naar elkaar luisteren.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.