Workshop DJ-Techniek

Nederland levert al jaren de grootste Disc Jockey’s (DJ’s) ter wereld: Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix! Maar hoe werkt zo’n draaitafel nu eigenlijk? Hoe wordt een goed muzieknummer opgebouwd? En wat is de rol van een ‘producer’ bij het maken van muziek?
In de workshop DJ-techniek gaan de studenten zelf experimenteren met het maken van muziek. Van een echte DJ leren zij de basis van het vak vanuit verschillende muzikale invalshoeken.

Opbouw van de workshop DJ-techniek

De workshop begint met een korte introductie met uitleg over DJ-techniek en wat de rol van de DJ is in de muziekgeschiedenis. Hierbij komt uiteraard niet alleen de theorie aan bod, maar luisteren we ook naar een aantal inspirerende voorbeelden. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De studenten gaan oefenen met professionele draaitafels en proberen zo de basistechnieken van het DJ-en onder de knie te krijgen. Na wat oefenrondjes worden de studenten uitgedaagd een eigen mix te maken. Hiervoor nemen ze eerst eigen geluiden op, waarna ze effecten op de geluiden toepassen en leren hoe ze deze vervolgens kunnen mixen tot een eigen sound. Ook de basistechniek van het ‘scratchen’ (het ritmisch heen en weer bewegen van een ‘vinylplaat’ of de digitale variant hiervan). Aan het eind van de workshop ervaren de studenten hoe het is DJ te zijn en gaan zij met elkaar een echte scratch battle aan!

Tips!

Is deze workshop niet precies wat je zoekt, maar wil je wel met muziek en techniek aan de slag met jouw studenten? Kijk vooral eens bij de workshop Beatmaking of de workshop DJ-Techniek.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerSiska Barthsjoerd

Leerdoelen

  • De studenten leren te werken met ritme, muziek en een draaitafel.
  • De studenten werken aan het verbeteren van hun oog-handcoördinatie, timing, en precisie.
  • De studenten ervaren wat het inhoudt DJ te zijn.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.