Workshop Djembé

Bereid je voor op plezier tijdens de workshop Djembé! Deze West-Afrikaanse trommel is een populair instrument en tijdens deze workshop leren studenten de basis van het bespelen ervan. Ze leren waar de djembé vandaan komt, welke geluiden je ermee kunt maken en ze leren West-Afrikaanse ritmes spelen. Aan  het eind spelen de studenten samen een fantastisch stuk muziek!

Opbouw van de workshop Djembé

Deze Afrikaanse trommel is vrij bekend, maar weet je ook hoe je hem het beste kunt bespelen? Tijdens deze workshop leren studenten de basis van djembé spelen en percussie technieken. De workshop Djembé begint met een muzikale inleiding door de workshopleider, waarin de beginselen van de djembé slagtechniek worden gedemonstreerd. Met een djembé zijn namelijk verschillende klanken te maken afhankelijk van hoe je erop slaat. Ook vertelt de workshopleider over de West-Afrikaanse herkomst van de djembé. Dit alles gebeurt natuurlijk niet terwijl de studenten stil zitten te kijken. Ze gaan direct vanaf het begin van de workshop zelf muziek maken. Later in de workshop wordt de groep verdeeld in kleinere groepen die ieder een eigen ritme oefenen. Wanneer deze ritmes bij elkaar gevoegd worden ontstaat één harmonieus muziekstuk waaraan iedereen meedoet! Uiteraard past de workshopleider de moeilijkheidsgraad aan afhankelijk van de groep waarmee zij/hij werkt en het talent van de individuele student. Probeer het maar eens!

Tips

Als je meer wilt weten over workshops die muziek en ritme verkennen, dan is de Cajon workshop de perfecte plek om te beginnen! Dit Zuid-Amerikaanse percussie-instrument ziet er eenvoudig uit, maar heeft een rijke klank. Of kies een totaal andere workshop uit een andere discipline, zoals de workshop Etsen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barth

Leerdoelen

  • Studenten ontdekken de herkomst van djembé
  • Studenten leren een aantal slagtechnieken op de djembé spelen, zodat ze verschillende klanken kunnen maken met het instrument.
  • Studenten spelen ritmes met elkaar, luisteren naar elkaar en werken samen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.