Workshop Musical Zingen

Een musical is een theaterstuk waarin zang, dans en muziek een grote rol spelen. Musicals zijn erg populair en laagdrempelig. Bekende musicals als Soldaat van Oranje en meer recent The Bodyguard trekken veel bezoekers. Soms staan ze jaren achter elkaar op de planken.

In de workshop Musical Zingen gaan we met de studenten voornamelijk aan de slag met zang. Na een introductie in de basis zangtechnieken, studeren de studenten een bekend musical liedje in.

Opbouw van de workshop Musical Zingen

De workshop wordt afgetrapt met een korte inleiding over wat musical precies is, hierin focussen we ons met name op zang. Door duidelijke voorbeelden te gebruiken laat de workshopdocent het verschil tussen musical zingen en andere vormen van zingen zien. Ook komt de zangtechniek gebruikt bij musical zingen aan bod. Hoe breng je met je stem een verhaal overtuigend en over?

Met aangereikte handvatten over hoe je jezelf tijdens het zingen kunt presenteren en hoe je emotie overbrengt met je lichaam en stem, is het tijd voor de studenten om zelf aan het zingen te gaan. Met coaching van de workshopleider studeren de studenten samen een musical hit in. Aan het eind van de workshop Musical Zingen wordt deze natuurlijk ook opgevoerd. Een groots en meeslepend einde met een denderend applaus voor elkaars harde werk!

Tips!

Ben je op zoek naar meer workshops waarin zang centraal staat? In de workshop Songwriting gaan studenten aan de slag met het schrijven van een eigen liedje en In de workshop Rap maken zij een eigen rap song.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerMei-Lin-Man-1wouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met de basis zangtechnieken.
  • Studenten stappen over hun eigen gêne heen door met elkaar aan het zingen te gaan!
  • De studenten leren met gebruik van hun lichaam en gevoel een liedje over te brengen.
  • De studenten maken kennis met ademhalings- en presentatietechnieken en weten hoe zij deze in kunnen zetten.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen