Workshop Rap

Rap is niet meer weg te denken uit het muzikale landschap; top rappers zoals Latifah, SZA, Katnuf en Stromae zijn dagelijks op de Nederlandse radio. Tijdens de workshop Rap leren studenten meer over verschillende urban ritmes en soorten rap, en ze gaan uiteraard zelf een rap maken en laten horen. Ook de workshopleider, die een professioneel rapper is, zal natuurlijk haar of zijn kunsten demonstreren!

Opbouw van de workshop Rap

We beginnen de workshop met een stukje geschiedenis van rap en hiphop. Studenten horen voorbeelden en leren over de herkomst van beide stijlen en de verschillen daartussen. Daarna gaan studenten zelf een rapnummer bedenken in groepjes: dat maakt deze workshop ook uitermate geschikt als groepsvormende activiteit. Tijdens het maken van de rap krijgen ze uiteraard inspirerende voorbeelden van de workshopleider en kunnen ze putten uit hun eigen favoriete nummers. Aan het einde van de workshop laten we elkaar de gemaakte raps horen! Heb je een groep studenten die niet zo vaardig is met geschreven taal of die presenteren spannend vindt? Laat het ons weten en we passen de workshop aan. Deze workshop kan ook goed thematisch gegeven worden. Heb je een bepaald thema wat je wilt verwerken in de Rap workshop? Dat vinden we leuk en horen we graag van je!

Tips

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over workshops waarbij studenten aan de slag gaan met presenteren? Kijk dan eens bij de workshop Pitchen of de workshop Poetry Slam.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_14015220221013_140256Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Leerdoelen

  • Studenten leren de herkomst van rap en hiphop, en kunnen enkele stijlen herkennen.
  • Studenten maken een eigen rapnummer, waarbij ze tekst ritmisch maken.
  • Studenten durven een eigen nummer te presenteren, waarin ze iets van zichzelf en hun leven laten horen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.