Workshop Songwriting

Een songwriter is een muzikant en zanger en houdt zich bezig met het schrijven van nieuwe liedjes. Vaak zie je dat een songwriter zijn eigen liedjes opvoert, maar er zijn ook songwriters die liedjes voor andere zangers schrijven. Studenten ervaren in deze workshop dat een goed liedje schrijven moeilijker is dan het lijkt. Want hoe breng je je boodschap over zonder dat het cliché wordt. En hoe laat je de tekst goed bij een melodie passen? De studenten gaan samen met een professionele songwriter aan de slag met het schrijven van een eigen song.

Opbouw van de workshop Songwriting

De workshop begint met een korte introductie waarin de opbouw van een songtekst, melodielijnen en rijmschema’s aan bod komen. Daarna gaan de studenten in groepjes aan de slag met het bedenken van een onderwerp waarover hun tekst moet gaan. Welke onderwerpen zijn verrassend en aangrijpend? En voor welke doelgroep willen zij een liedje schrijven? Als de studenten hebben besloten waar hun nummer over gaat, is het tijd om te gaan schrijven. Belangrijk hierbij is vooraf te bedenken welk rijmschema zij gaan gebruiken en op welke melodie ze gaan werken.

De volgende stap is het voordragen van de zelf geschreven songtekst. Hiervoor krijgen de studenten eerst een basis zangles. Tijd om de zelfgemaakte liedjes aan elkaar te laten horen. Wie weet zit er een nieuwe hit bij!

Tips!

Op het gebied van zang en muziek biedt Kleinkunstig ook andere workshops aan. Misschien past dat meer bij waar je naar op zoek bent. Kijk bijvoorbeeld eens bij de workshop Musical zingen of de workshop Rap.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten ervaren wat er voor nodig is om een pakkende en verrassende songtekst te schrijven.
  • De studenten krijgen een basis zangles en leren over basis zangtechnieken.
  • De studenten maken kennis met melodielijnen en rijmschema’s en leren hoe zij deze toe kunnen passen.
  • In deze workshop leren studenten na te denken over hoe zij een boodschap over kunnen brengen in een liedtekst.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen