Workshop Spoken Word

Spoken word is het voordragen van gesproken woord. Vaak wordt er bij spoken word gekozen voor maatschappelijk thema’s, waarbinnen een bepaald standpunt ingenomen wordt. Vaak wil de verteller een boodschap overbrengen. Spoken word is ontstaan in de ‘black culture’ in de Verenigde Staten van de jaren 70. De kunstvorm werd door o.a. de voordracht van Amanda Gorman’s The Hill We Climb tijdens de inauguratie van president Biden onwijs populair. In de workshop Spoken Word gaan studenten ontdekken wat spoken word is en wat de Nederlandse taal allemaal te bieden heeft. Ook experimenteren de studenten met het voordragen zelf.

Opbouw van de workshop Spoken Word

De workshop begint met een korte inleiding, waarna de workshopleider een voordracht zal geven. Hierbij kan hij of zij voortborduren op input die van de studenten komt, of er wordt gekozen voor een bestaande tekst. Hierbij laat de workshopleider de studenten ervaren dat de impact van wat je vertelt voor een groot deel afhangt van hoe je het vertelt. Door dezelfde tekst op verschillende manieren voor te dragen, ervaren de studenten hoe anders de impact kan zijn. Dan is het tijd voor de studenten om zelf aan de slag te gaan. Door verschillende oefeningen te doen helpen we de studenten los te komen en hun schaamte voorbij te gaan. Ze gaan vrij associëren met taal en oefenen verschillende manieren van voordragen. Vervolgens gaan de studenten werken aan een eigen spoken word voordracht. Waarbij de tekst gaat over wat hen na aan het hart ligt. Welke boodschap vinden zij belangrijk om over te dragen? En hoe brengen zij dit krachtig over? Aan het eind van de workshop is er tijd om naar een aantal voordrachten te luisteren en ervaringen met elkaar te delen.

Tips!

Genoten van deze workshop? Ook in de workshop Poetry Slam staan woorden, klank en ritme centraal en leren studenten hoe zij meer betekenis aan taal kunnen geven.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1sjoerd

Leerdoelen

 • De studenten ervaren de schoonheid en vele mogelijkheden van taal.
 • De studenten leren de verschillende aspecten van de Nederlandse taal, zoals beeldspraak en metaforen, te gebruiken
 • De studenten improviseren met ritmes, klanken en geluid.
 • De studenten ervaren de impact van verbale en non-verbale middelen in het presenteren van creatieve uitingen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.