Show menu

Presenteren op het mbo!

Knikkende knieën, stotterende studenten, of misschien juist vlotte babbelaars die veel te lang van stof zijn. Een boodschap op de juiste manier overbrengen is voor veel studenten niet een vanzelfsprekende vaardigheid. Kleinkunstig helpt hier graag bij met workshops zoals Presenteren, Pitchen, Filmportret, Podcast Maken of How-To-Video. Ontdek nieuwe manieren om te presenteren op het mbo en verbeter zo de presentatievaardigheden van je studenten!

Pitchen en presenteren op het mbo

Tijdens de studiejaren op jullie mbo zal een student ongetwijfeld meermalen een presentatie moeten geven. Presenteren op het mbo gebeurt vaak naar aanleiding van een stag of bedrijfsbezoek, of ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Dit zijn allerlei momenten waarbij Kleinkunstig de studenten graag bijstaat in het vormen van een comfortabele spreekhouding en -stem en overtuigend verhaal. Soms is het immers nodig dat de presentatievaardigheden verbeterd worden en we helpen mbo-studenten daar graag bij! Dit kan in algemene vorm met de workshop Presenteren, maar ook in de vorm van een korte, krachtige Pitch met de workshop Pitchen.

Workshop school onderwijs Presenteren 2

Verruim de presentatievaardigheden op jullie mbo middels Film: Filmtechnieken, Filmportret en How-To-Video 

Presenteren hoeft niet altijd live voor de groep te zijn. Steeds vaker gebeurt presenteren op het mbo met behulp van andere media. Het verbeteren van presentatievaardigheden betekent daarom ook het verruimen van de vaardigheden van studenten met nieuwe media. Dat brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. In geval van film kan worden nagedacht over filmhoek, kader, kniptechnieken, tekst invoegen en nog veel meer. De workshop Filmtechnieken leent zich hier uitstekend voor. 

Twee andere workshops die vaak ingezet worden voor het verbreden van de manieren waarop studenten presenteren op het mbo zijn Filmportret en ‘how-to-video’ . Wil  jouw student laten nadenken over zijn of haar toekomst, interviewtechnieken oefenen en deze laten vastleggen in een film? Dan is de workshop Filmportret heel geschikt. Het kan daarnaast ook erg leuk zijn om eens de leerlingen een ‘how-to-video’ te laten maken. Het laat ze nadenken over welke vaardigheid zij bezitten, hoe leg je dat uit in een instructiefilmpje? Welke stappen zet je allemaal? Studenten leren op meta-niveau na te denken over hun vaardigheid en dit duidelijk uit te leggen én ondertussen hoe ze dit technisch in een filmpje verwerken. 

Podcast workshop school 1

Radio van nu: Workshop Podcast Maken

De afgelopen jaren heeft de radio een enorme ‘come-back’ gemaakt in de vorm van Podcasts. Vrijwel elke BN-er, Influencer, sporter, schrijver of ondernemer heeft nu zijn eigen podcast. Maar hoe maak je eigenlijk een podcast? Hoe hou je iemands aandacht vast als ze alleen maar kunnen luisteren en niet kijken? In de workshop Podcast Maken gaan studenten hiermee aan de slag! De workshop Podcast is zeer geschikt voor het toevoegen van nieuwe presentatievaardigheden op het mbo. Niet veel studenten hebben al Podcasts gemaakt! We gebruiken bij de workshop Podcast een gratis app, zodat jullie studenten ook na de workshops kunnen blijven presenteren op het mbo via een Podcast.