Workshop Filmacteren

Met de komst van streamingsdiensten als Netflix maken steeds meer grote filmsterren de overstap van film naar series, wat het een stuk toegankelijker maakt om hun acteerprestaties te kunnen zien, gewoon vanuit thuis vanaf je eigen bank! In de Workshop Filmacteren gaan studenten ervaren welke tools een goede filmacteur nodig heeft om een personage overtuigend tot leven te wekken voor de camera. We gaan aan de slag met het lezen van een script en het inleven in een karakter. Ook het levensecht overbrengen van emoties komt aan bod. Daarnaast ontdekken de studenten wat het acteren voor de camera anders maakt dan het acteren op een podium. Uiteraard gaan de studenten ook zelf voor de camera staan. Draaien maar!

Opbouw van de workshop Filmacteren

De workshop wordt afgetrapt met een introductie in het filmacteren. Wat houdt deze vorm van acteren in en waarom is dit zo anders dan het acteren op bijvoorbeeld een podium? Na de introductie gaan de studenten zelf aan de slag. Ze bestuderen het script en leren wat subtekst precies is. Daarna gaan ze in groepjes uiteen en gaan ze de personages uit het script tot leven wekken. Om de personages uit te diepen maken ze personagedossiers, waarin verdere achtergrondinformatie over de karakters opgenomen wordt. De workshopdocent begeleidt hen in dit alles en laat ze kennis maken met verschillende speltechnieken. Na de scènes ingestudeerd te hebben is het tijd voor het echt werk. De scènes worden gespeeld en op camera opgenomen. Aan het eind van de workshop worden alle opgenomen scènes met elkaar teruggekeken en is er ruimte om ervaringen te delen.

Tips!

Enthousiast geworden en op zoek naar meer workshops met thema’s als filmacteren, theater of improvisatie? Neem dan eens een kijkje bij de workshop Improvisatietheater of de workshop Slapstick.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48sjoerdwouter

Leerdoelen

  • De studenten leren wat het verschil is tussen acteren in theater en in film en welke onderlinge relatie er tussen beide is.
  • De studenten ervaren welke speltechnieken er komen kijken bij het geloofwaardig voor een camera acteren.
  • studenten leren hoe je een personage geloofwaardig neerzet en hoe je een boodschap overbrengt op film.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.