Workshop Pitchen

De kunst van de aandacht vasthouden

In de workshop Pitchen ontdekken studenten hoe ze zichzelf en hun verhaal bondig en boeiend presenteren voor publiek.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is pitchen en uit welke elementen bestaat een goede pitch?

Beginnen

De studenten brainstormen over onderwerpen voor hun pitch.

Doen

De studenten gaan oefenen met presenteren en pitchen.

Delen

De studenten pitchen voor elkaar en bespreken hun inzichten.

Daag je studenten uit om hun kwaliteiten kort en krachtig over te brengen.

Pitchen komt van de term ‘elevator pitch’ en is een vorm van presenteren. Een ritje met de lift duurt meestal maar een minuut en dit is dan ook de tijd die je krijgt om iemand (bijvoorbeeld je baas) ergens van te overtuigen. Bijvoorbeeld om mee te gaan in dat ene te gekke idee dat je hebt of dat jij de juiste persoon voor een bepaalde klus bent. Een minuut is niet lang en het is dus belangrijk de tijd optimaal te benutten en je boodschap kort en krachtig over te brengen. In deze workshop leren studenten pitchen door hun eigen kwaliteiten in een korte presentatie te verwerken. Ook krijgen zij een aantal handvatten waarmee zij steviger in hun schoenen komen te staan. Hier zullen zij de rest van hun loopbaan profijt van hebben!

Opbouw van de workshop Pitchen

De workshop start met een inleiding. Wat is pitchen? En wat maakt een pitch pakkend? We kijken hierbij natuurlijk ook naar een aantal voorbeelden. De volgende stap is aan de slag gaan met het schrijven een eigen pitch. Onderwerp van deze pitch zijn de kwaliteiten van de student zelf. Wat maakt hen uniek? Aan de hand van verschillende oefeningen ervaren zij hoe deze informatie het beste over te brengen. Sommige vormen werken voor de een wel en voor de ander juist niet. De studenten gaan zelf ontdekken wat het beste bij hen past.
Door niet stil te zitten, maar de hele workshop actief bezig te zijn, ervaren de studenten hoe zij hun woorden ook fysiek kracht kunnen bijzetten. Dit maakt de impact op de toehoorders groter. Aan het eind van de workshop geven de studenten hun pitch en is er ruimte voor feedback op elkaar en het delen van ervaringen.

Tips!

In de workshop Presenteren staat het geven van langere presentaties centraal en geven we studenten handvatten om hun boodschap duidelijk en aantrekkelijk over te brengen. Skills waar studenten de rest van hun loopbaan profijt van hebben!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met de presentatievorm pitchen en waar zij deze voor in kunnen zetten.
  • De studenten ervaren hoe zij hun lichaam en stem goed kunnen inzetten tijdens het geven van een pitch en wat het effect hiervan is.
  • De studenten leren hoe zij een pitch opbouwen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Pitchen