Workshop Slapstick

Slapstick is een soort komedie. Lichamelijke acties en snel opvolgende lachwekkende situaties spelen in slapstick de hoofdrol. Laurel & Hardy en Charlie Chaplin maakten de slapstick groot. Tegenwoordig staan vooral Jim Carrey en Mr.  Bean bekend om hun talent voor slapstick. In de workshop Slapstick gaan studenten zelf aan de slag met het maken van grappige scènes waarin alleen beweging en actie geoorloofd zijn. Dat betekent dus zonder te praten! Iedere student bedenkt zelf een slapstick scène en gaat deze vervolgens voor de anderen opvoeren.

Opbouw van de workshop Slapstick

De workshopleider start de workshop met een korte inleiding. Wat is slapstick en hoe is deze vorm van komedie ontstaan? Uiteraard kijken we met elkaar naar een paar mooie voorbeelden. Daarna is het tijd om te gaan werken aan een aantal basistechnieken. De studenten oefenen bijvoorbeeld hoe ze het beste kunnen vallen en botsen en hoe hun mimiek in te zetten om het geheel extra grappig te maken. De volgende stap is het bedenken van een eigen slapstick. Hierbij mogen de studenten ook door ons meegebrachte attributen gebruiken. We sluiten de workshop af door naar elkaars slapsticks te kijken en onze ervaringen na te bespreken. Zit er een nieuwe Mr. Bean tussen?

Tips!

Enthousiast geworden van deze flauwe humor? Dan is de workshop Improvisatietheater misschien ook wel wat voor jouw studenten. Ook als je op zoek bent naar iets heel anders, bijvoorbeeld in de discipline dans of muziek, hebben we misschien iets dat past bij wat je zoekt. We hebben een heel uitgebreid aanbod aan workshops.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-Heyliger20221013_140256Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met slapstick en de basistechnieken die daar bij horen.
  • De studenten ervaren hoe zij hun lichaam kunnen gebruiken bij het overbrengen van hun boodschap.
  • De studenten leren door te improviseren hun idee uit te werken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.