Workshop Theatersoap

Wie kent ze niet? Goede Tijden, Slechte Tijden of The Bold & the Beautiful zijn de bekendste soaps op tv, maar ook in het theater kennen we het genre soap. In soaps volgen we dagelijks de belevenissen van een aantal hoofdpersonages, waarin hun onderlinge (vaak wisselende) relaties en emotionele interacties centraal staan. In de workshop Theatersoap kruipen studenten in de huid van deze hoofdpersonages en daarmee in hun wereld. Ze gaan zelf scènes bedenken en maken kennis met de wondere wereld van het soapacteren, waarin drama de boventoon voert!

Opbouw van de workshop Theatersoap

De workshop begint met het kijken van scènes uit een aantal bekende soaps. In de groep worden de getoond scènes besproken. Wat valt hen op? Daarna gaan de studenten zelf aan de slag met het verzinnen van een aantal verhaallijnen en karakters die zo op de buis te zien zouden kunnen zijn. Hierbij is niets te gek! We willen veel drama, onverwachte wendingen en hilarische situaties zien. Aan het eind van de workshop Theatersoap voeren de studenten hun zelfbedachte soap scènes voor elkaar op, begeleid door een bijpassend muziekje. Welke spannende cliffhangers gaan we zien? 

Tips!

Zijn jouw studenten dol op acteren en willen ze hier meer over leren? Dan is de workshop Filmacteren misschien ook iets voor jullie. In de workshop Musical zingen komen acteren en zingen samen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140256Mei-Lin-Man-1Siska Barthwouter

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De studenten maken kennis met het genre soap en leren hoe zij zelf soap scènes bedenken en spelen.
  • De studenten worden gestimuleerd hun creativiteit te gebruiken en verhaallijnen te bedenken waar niets te gek in is.
  • De studenten leren hun ideeën samen te voegen tot een hilarisch en spannend verhaal.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen