Workshops voor schoolWorkshops school

Waarom zou ik workshops op school organiseren? 

Kleinkunstig organiseert het liefst elke dag workshops op het voortgezet onderwijs. En we hopen dat jij het ook belangrijk vindt om workshops op scholen te organiseren. Maar waarom zijn workshops zo goed om te organiseren voor je leerlingen? 

Professionals in school halen
Als onderwijsinstelling heb je ontzettend veel kennis in huis. Maar voor sommige vakken heb je geen vaste mensen in dienst, al was het alleen maar omdat dit budget technisch gezien niet mogelijk is. Maar dat wil niet zeggen dat je je leerlingen niet wil laten kennis maken met bepaalde onderwerpen, technieken of vakken. Het kan dan makkelijk zijn om workshops op school te organiseren. Eenmalige workshops, of net iets structureler. Denk bijvoorbeeld aan de workshop Streetdance of de workshop (Maga)Zine.

Kunstdisciplines die je niet kan organiseren vanwege materiaal
Een workshop Hololens op school klinkt vet toch?  Of een workshop Robotische origami? Maar niet echt activiteiten waarvan je het materiaal meteen op school hebt liggen. En dat is ook niet nodig. Voor activiteiten met materialen die je zelf niet in huis hebt kan je Kleinkunstig ook inschakelen. Wij hebben een mooi aanbod aan workshops met materialen die net dat extra beetje hebben, die je zelf niet zomaar op school hebt liggen. Onze workshopdocenten zijn zo opgeleid dat ze met dit bijzondere materiaal een activiteit op het voortgezet onderwijs kunnen geven.

Workshop school

Welke workshops zijn specifiek geschikt voor mijn middelbare school?

Een mooi, leuk en divers workshopaanbod voor scholen is fijn en belangrijk vinden wij. Maar hoe vind je nu een passende workshops voor jouw leerlingen? Een 13 jarige leerling die op praktijkonderwijs zit en een leerling van 17 jaar op de havo verschillen (vaak) compleet. En zodoende hoort er ook een ander workshopprogramma bij deze verschillende doelgroepen.

Leerlingen vallen natuurlijk nooit helemaal in hokjes te plaatsen, gelukkig maar, want iedereen is uniek en heeft andere kwaliteiten. Maar Kleinkunstig.nl heeft een handig zoekfilter waarmee je op een makkelijke manier, leuke activiteiten op school kan organiseren, waarbij we enigszins gebruik maken van het in hokjes plaatsen ;). Je vind hier een handige zoekfunctie waarmee je kan filteren op leeftijd en niveau. Zo vind je in 1 oogopslag de workshops die aansluiten bij de belevingswereld van jouw leerlingen. Workshops in het onderwijs organiseren was nog nooit zo makkelijk.

Wil je een Workshopdag of Cultuurdag organiseren voor een complete school, met verschillende leeftijden, niveaus en richtingen? Maar wil je om wat voor reden dan ook niet teveel verschillende workshops aanbieden? Geen nood, net als leerlingen, zijn ook onze workshops niet in 1 hokje te plaatsen. Een mooi aantal workshops lenen zich perfect voor meerdere leeftijden, interesses en manieren van leren.

Wil je alvast een aantal ideeën voor activiteiten voor het voortgezet onderwijs die aansluiten bij de verschillende leeftijden en niveaus? Lees dan snel verder.

Welke disciplines aan workshops kan ik organiseren op school?

Kleinkunstig heeft meer dan 65 workshops in haar aanbod. Dit organiseren wij in zeven verschillende kunstdisciplines. Regelmatig komt het voor dat we in deze activiteiten voor scholen crossovers maken naar andere kunstdisciplines.
De volgende disciplines behelzen ons aanbod:

 • Theater
 • Muziek
 • Digitale media
 • Beeldend
 • Literatuur
 • Circus
 • dans

Ook binnen de workshops in deze disciplines maken we graag uitstapjes. Bij onze nieuwste beeldende workshop Wearables maken we een combinatie met techniek. Een Wearable is een item dat je draagt waar elektronica in is verwerkt, zoals een horloge of armband. In deze activiteit voor het voortgezet onderwijs gaan de leerlingen een product ontwerpen, een technisch element toevoegen en vervolgens een prototype maken met verschillende materialen zoals vilt. Een workshop waar met hoofd en handen gewerkt wordt.

Ook in de workshop Anti-Face wordt een bijzondere combinatie gemaakt met beeldende kunst, techniek en zelfs privacy. Gezichtsherkenning op straat is iets waarvan we steeds meer gaan horen. Wil je dit eigenlijk wel? Tijdens deze workshop leren de leerlingen doormiddel van grime hun gezicht onherkenbaar te maken voor deze software en leren de leerlingen over esthetiek.

Benieuwd hoe wij verder een invulling geven aan de verschillende kunstdisciplines binnen onze activiteitenaanbod? En klaar om een hoop nieuwe ideeën en inspiratie op te doen? Lees dan snel verder!

Ik heb ideeën voor workshops op mijn school. Hoe kan ik die uitvoeren?

Leuk, ideeën! Daar houden we bij Kleinkunstig van. Kleinkunstig vindt het belangrijk om jouw ideeën voor kunsteducatie op school te realiseren. Het zijn tenslotte jouw school, jouw leerlingen en jouw visie.
Hoe zorgen we er samen voor dat deze ideeën bewerkstelligd worden?

Kort door de bocht:
* jij vertelt ons je idee;
* We plannen vervolgens graag een afspraak met je;
* We stappen op de fiets, in de trein of auto en wellicht pakken we de benenwagen.. want we komen naar jou toe.

En dan….? Lees snel verder!

 

Workshops Onderwijs

Hoe passen workshops in mijn onderwijs en onderwijsmethode? 

Workshops op school, gegeven door externen, kunnen wellicht spannend aanvoelen en zorg bij je opwekken. Want, sluiten deze workshops wel aan het onderwijs van onze school en bij onze onderwijsmethoden? Sluiten ze aan bij onze leerlingen en onze eventuele geloofsovertuiging?

Kleinkunstig vind het juist belangrijk dat de workshops die wij bij jullie op school geven aansluiten bij jullie visie en onderwijsprogramma. We komen tenslotte naar jullie toe, om een aanvulling te zijn op jullie onderwijs, op wat voor manier dan ook. Meer dan logisch om onze workshops passend bij jullie school te maken vinden wij. De grote vraag is natuurlijk hoe we dan zorgen dat de workshops op maat zijn voor jullie!

Voor welk type onderwijs en school kunnen workshops worden georganiseerd?

Je werkt met je schoolinstelling vanuit een visie en zo richt je je onderwijs in. Of je richt je met je school op een specifieke doelgroep, en ook dan heb je natuurlijk bepaalde voorwaarden over hoe je je onderwijs wil organiseren. En we snappen dat je deze voorwaarden graag wil continueren als je externe organisaties inschakelt om workshops op school te organiseren.

Kleinkunstig organiseert workshops voor alle scholen, onderwijsvormen en alle doelgroepen! Dus ben je speciaal onderwijs, een Daltonschool, werk je vanuit Montessori, ben je een reguliere middelbare school of misschien wel een basisschool? Ook dan organiseren we graag workshops bij jullie op school en zorgen we er dus voor dat de workshops aansluiten bij jullie onderwijs.

Workshop onderwijs

Hoe kunnen jullie de workshops aanpassen aan de verschillende soorten voortgezet onderwijs?

Kleinkunstig vindt het belangrijk om de workshops en de workshopinhoud aan te passen aan het soort onderwijs waar we projecten voor organiseren. Afhankelijk van het niveau en de achtergrond van de leerlingen passen we de leuke activiteiten op school aan.

Bij deze verschillende soorten denken we aan:

 • Praktijkonderwijs (pro)
 • Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo)
 • Hoger algemeen voortgezet onderwijs (havo)
 • Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo)
 • Speciaal onderwijs (svo)
 • Sportonderwijs

Natuurlijk werk je als school daarnaast ook binnen je eigen visie en onderwijstypen. Hoe passen we de workshops daar op aan? Dat lees je bij vraag 3.

Enkele voorbeelden hoe we workshops of een Cultuurdag aanpassen aan het soort voortgezet onderwijs waar je werkt, lees je hier.

 • Direct contact

 • Waarom Kleinkunstig

  •   We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één klas of hele school
  •   14 jaar ervaring in het VO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij u langs!
  Meer informatie »
 • Klantbeoordelingen

  Kleinkunstig verzorgt worskhops, voorstellingen, cultuurdagen en projecten door heel Nederland. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3.