Groninger Museum - Online workshop

Kleinkunstig en het Groninger Museum bundelen hun krachten met een tour langs alle hoogtepunten van de collectie van het museum. Vanaf 21 oktober kan je deze workshop met het Groninger Museum boeken! Het gaat niet alleen over de collectie, maar er wordt ook aandacht aan het bijzondere gebouw besteed!

De workshop die we met het Groninger Museum ontwikkelen is op dezelfde manier opgebouwd als de workshops die we met het Kröller-Müller Museum. Leerlingen krijgen een rondleiding door het gebouw en langs een aantal topstukken van het Groninger Museum. Ze gaan ook zelfstandig aan de slag, door middel van actieve opdrachten met filmpjes van kunstwerken, zoekopdrachten, vragen, en ze maken natuurlijk zelf een beeldende opdracht. De online tour van het museum is ontworpen om aan te sluiten bij de CKV-doelen en bij de eindtermen voor het vak Beeldende Vorming.

Ben je benieuwd? Of wil je alvast een rondleiding voor jouw leerlingen reserveren? Neem dan nu contact op met Kleinkunstig! Zodra de tour klaar voor publiek is, geven we op deze pagina meer informatie over de werken die we centraal stellen.

Naast de samenwerking met het Groninger Museum werken we ook samen met het Kröller-Müller Museum, we hebben een van Gogh tour maar ook een online workshop.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-DabekaussenElfi BoinkSiska Barthwouter

Het Groninger Museum

Het Groninger Museum is één van de meest bekende musea in Nederland. Het museum geniet onder andere grote bekendheid door het bijzondere gebouw, de modecollectie (van o.a. Viktor & Rolf), de collectie van ontwerpen van Mendini en de collectie schilderijen van De Ploeg. Tijdens de online rondleiding krijgen de leerlingen een fantastische ervaring in een unieke en persoonlijke setting! Vanuit het Groninger Museum zijn Sander Daams en Marieke Opgelder betrokken bij het opzetten van de online rondleiding. “Vorig jaar ontvingen we nu allerlei scholen. We missen deze scholen en de leerlingen enorm! We hopen met deze online tour het museum naar de scholen toe te kunnen brengen. Heel veel plezier!“.

Foto's

Afbeelding van Zachtleven fotografie via Pixabay.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.