Van Gogh - Online workshop

Kleinkunstig heeft samen met het Kröller-Müller museum een nieuwe tour ontwikkeld. Naast de unieke rondleiding door de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum, hebben we nu ook een tour langs de hoogtepunten van de Van Gogh collectie. Leerlingen maken in de rust van een leeg museum de schoonheid van de schilderijen van Van Gogh mee. Stap-voor-stap nemen we de leerlingen mee in de ontwikkeling van misschien wel Nederlands meest beroemde schilder. De tour wordt begeleid door een live workshopdocent. Het is geen chronologische tour, maar de schilderijen worden juist telkens in een context geplaatst. We maken vergelijkingen met andere schilders uit die tijd en we kijken bijvoorbeeld naar zijn stijl van schilderen toen hij in de inrichting in Saint-Rémy zat. Zo maken de leerlingen op actieve en originele wijze kennis met zowel het Kröller-Müller Museum van van Gogh.

Inhoud van de rondleiding en workshop

Tijdens de van Gogh rondleiding door het Kröller-Müller Museum bekijken leerlingen ongeveer 10 schilderijen onder begeleiding van de workshopdocenten. De docent stelt vragen en zoekt de interactie met de leerlingen op. Daarna gaan leerlingen zelf aan de slag met 3 korte, speciaal voor hen opgenomen filmpjes van de van Gogh schilderijen uit het Kröller-Müller Museum. Deze opdrachten zijn allemaal actief; de leerlingen maken zelf dus ook kunst! De opdrachten en de rondleidingen worden altijd aangepast aan het niveau van de leerlingen. Aan het einde van de rondleiding hebben de leerlingen verschillende opdrachten uitgevoerd, die ze allemaal kunnen gebruiken in hun CKV-dossier. Zo hebben de leerlingen én hun dossier gevuld én het Kröller-Müller Museum en van Gogh beter leren kennen.

Combinatietips

De rondleiding langs de collectie Van Gogh schilderijen van het Kröller-Müller museum is goed te combineren met andere online workshops van Kleinkunstig. Denk bijvoorbeeld aan de workshop illustratie. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een andere kunstdiscipline, zoals Beatmaking of Black Out Poetry.

Meer weten? Neem contact op

Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een van de meest geroemde moderne musea van Nederland. Het omvat onder andere de op een na grootste collectie van Vincent van Gogh en is gelegen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe te Otterlo. Het museum geniet daarnaast internationale bekendheid wegens de prachtige en indrukwekkende beeldentuin. Met ruim 160 sculpturen van kunstenaars als Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan, Joep van Lieshout en Pierre Huyghe, mag het zich met recht een van de grootste van Europa noemen. Wat een fantastische ervaring voor de leerlingen om nu de Van Gogh Collectie in zo’n unieke, persoonlijke setting te mogen meemaken! Vanuit het Kröller-Müller Museum zijn Sandra Boks en Matthea Verweij-Versteeg betrokken bij het opzetten van de online rondleiding. Sandra Boks: “Normaal gesproken gonst het nu in het museum: lachende leerlingen die selfies maken met kunstwerken of zitten te tekenen in het gras. We missen alle leerlingen enorm! Met deze online rondleiding kunnen jullie toch even dwalen langs de Van Gogh schilderijen. Veel plezier!

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren. De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Van Gogh - Online workshop