Kröller-Müller Museum - Online CKV-dag

Online dwalen langs bijzondere beelden en boeiende verhalen: tijdens deze online CKV-dag krijgen leerlingen de unieke kans om de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in alle rust te bezoeken! Er zijn geen andere bezoekers die hen voor de voeten lopen, ze hebben de tuin voor zich alleen. Een workshopdocent van Kleinkunstig en het museum leidt de leerlingen rond. Daarbij kunnen ze reageren op wat ze zien en horen.

Deze interactieve rondleiding voert langs bekende beelden van onder andere Auguste Rodin, Jean Dubuffet, Joep van Lieshout en Barbara Hepworth. De leerlingen ontdekken zo meer over het Kröller-Müller Museum én werken aan hun CKV-dossier!

Opzet van de CKV-dag bij het Kröller-Müller Museum

Wat kunnen jij en je leerlingen verwachten van deze online CKV-dag? In plaats van één lange rondleiding krijgen de leerlingen drie verschillende mini-rondleidingen. Daarbij verkennen ze telkens een nieuw deel van de beeldentuin. We zorgen ervoor dat deze mini-rondleidingen zijn aangepast aan het niveau van de leerlingen. Na elke rondleiding volgt een korte, actieve opdracht. Die voeren de leerlingen zelfstandig uit. Hierdoor hebben ze aan het eind van deze dag de complete beeldentuin gezien én verschillende opdrachten uitgevoerd. Die kunnen de leerlingen gebruiken voor hun CKV-dossier.

Tips

Deze online rondleiding langs de beelden van het Kröller-Müller Museum past perfect in één dagdeel. In het andere dagdeel kun je een van onze creatieve workshops organiseren. Je kunt kiezen uit een breed aanbod! Bijvoorbeeld voor een workshop die aansluit op het thema ‘beeldende kunst’, zoals de workshop Etsen. Wil je de leerlingen na dit online avontuur juist lekker in beweging brengen? Dan is de workshop Moderne dans een goed idee. Zo maak je jouw CKV-dag helemaal af!

Daarnaast bieden we als Kleinkunstig ook een Van Gogh-tour met het Kröller-Müller Museum. Daarmee kun je eveneens een mooie combinatie maken. Neem vooral een kijkje en laat je inspireren!

Meer weten? Neem contact op

Het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een van de meest geroemde moderne musea van Nederland. Het omvat onder andere de op een na grootste collectie van Vincent van Gogh en is gelegen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe te Otterlo. Het museum geniet daarnaast internationale bekendheid wegens de prachtige en indrukwekkende beeldentuin. Met ruim 160 sculpturen van kunstenaars als Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan, Joep van Lieshout en Pierre Huyghe, mag het zich met recht een van de grootste van Europa noemen. Wat een fantastische ervaring voor de leerlingen om nu de beeldentuin in zo’n unieke, persoonlijke setting te mogen meemaken! Vanuit het Kröller-Müller Museum zijn Sandra Boks en Matthea Verweij-Versteeg betrokken bij het opzetten van de online rondleiding. Sandra Boks: “Normaal gesproken gonst het nu in de beeldentuin: lachende leerlingen die selfies maken met kunstwerken of zitten te tekenen in het gras. We missen alle leerlingen enorm! Met deze online rondleiding kunnen jullie toch even dwalen in onze beeldentuin, de vogels horen fluiten en dichtbij de kunstwerken komen. Veel plezier!

Foto's

De foto’s die zijn gebruikt op deze pagina zijn van:

  • Marjon Gemmeke
  • Wieneke Hofland

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Kröller-Müller Museum - Online CKV-dag