Themaworkshop Vrijheid - Animatie

Duik in de wereld van stop motion

In deze workshop verwerken leerlingen hun verhalen en ideeën over vrijheid in een stop motion-animatie.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is stop motion, hoe werkt het en wat zijn voorbeelden?

Beginnen

De leerlingen werken hun ideeën uit en maken sets en personages.

Doen

Als alles in elkaar is gezet, nemen de leerlingen hun animaties op.

Delen

De leerlingen bekijken elkaars werk en wisselen inzichten uit.

Je leerlingen koppelen het thema vrijheid aan het maken van een animatie.

Wat is vrijheid eigenlijk? En welke verhalen kunnen we daarover vertellen? In deze themaworkshop Vrijheid – Animatie gaan de leerlingen met die vragen aan de slag. Hun bevindingen verwerken ze in een animatiefilm!

Om een animatiefilm te maken heb je geen supercomputer nodig of een gigantisch team zoals bij Toy Story of Frozen. Met een goed idee en wat geduld maak je zelf je eigen animatie. Hoe? Door van echte objecten en stop motion gebruik te maken! Tijdens deze workshop maken de leerlingen met bijvoorbeeld karton of LEGO een korte animatie over het thema vrijheid. Ze kunnen ook klei gebruiken of zelfs willekeurige objecten die toevallig in de buurt zijn. Met stop motion brengen de leerlingen alles in beweging!

Opzet themaworkshop Vrijheid – Animatie

De workshopdocent start met een introductie over hoe stop motion werkt. Na het bekijken van een aantal voorbeelden en verschillende technieken, mogen de leerlingen zelf aan het werk. Het thema vrijheid staat centraal in het verhaal dat ze bedenken voor de animatie. Stop motion is niet moeilijk, maar vraagt wel wat planning vooraf. Daarna worden er sets gemaakt, personages in elkaar gezet en kunnen de opnames beginnen. Stop motion bestaat uit een reeks foto’s, met steeds een kleine verandering. Als je die snel achter elkaar afspeelt, krijg je een echte video. Alleen dan met allerlei objecten die helemaal uit zichzelf lijken te bewegen! Aan het eind van de workshop gaan alle animatiefilms in première en delen de leerlingen hun ervaringen.

Tips

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is Animatie niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral verder in ons aanbod van workshops over dit thema. Zo hebben we ook een themaworkshop Cartoontekenen, themaworkshop Podcast maken en themaworkshop Black Out Poetry. Voor ieder wat wils!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen goed van te voren een plan te maken en dat secuur uit te voeren.
  • De leerlingen leren goed samen te werken om tot een mooi resultaat te komen.
  • De creativiteit van de leerlingen wordt geprikkeld omdat ze uitgedaagd worden met heel weinig middelen toch een mooie of spannende film te maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Themaworkshop Vrijheid - Animatie