Themaworkshop Vrijheid - Animatie

Om een animatiefilm te maken heb je heus geen supercomputer nodig en een gigantisch team zoals de makers van Toy Story of Frozen. Door van echte objecten en stop motion gebruik te maken kun je met een goed idee en wat geduld prima zelf je eigen animatie maken! Tijdens deze workshop maken leerlingen met bijvoorbeeld karton of LEGO een korte stop motion animatie over het thema ‘vrijheid’. Maar je kan ook klei gebruiken of zelfs willekeurige objecten die je toevallig in de buurt hebt. Met stop motion kan alles bewegen!

Opbouw workshop

Allereerst geeft de workshopleider natuurlijk een introductie over hoe stop motion eigenlijk werkt! Na het bekijken van een aantal voorbeelden en verschillende techieken mogen de leerlingen zelf aan de slag. Allereerst gaan ze natuurlijk een goed verhaal bedenken voor de animatie over vrijheid. Stop motion is niet moeilijk, maar vraagt wel wat planning vooraf! Daarna worden er sets gemaakt, personages in elkaar gezet en kunnen de opnames beginnen. Bij stop motion worden er meerdere foto’s gemaakt, met steeds een kleine verandering. Als je die snel achter elkaar afspeelt krijg je een echte video. Alleen dan met allerlei objecten die helemaal uit zichzelf lijken te bewegen! Uiteraard krijgt iedere animatie film over vrijheid aan het einde van de workshop een eigen premiere waarna we met z’n allen de resultaten bespreken.

Op school, hybride of online

Deze workshop is zowel fysiek in de klas als online te geven, of als hybride combinatie tussen de twee (met bijvoorbeeld een deel van de klas op school en een deel thuis). Zo kan de workshop hoe dan ook doorgaan, ongeacht de geldende coronamaatregelen! In het geval van een (deels) online workshop is het belangrijk dat de leerlingen de gratis app Stop Motion Studio (Google app store/ Apple store) op hun telefoon of tablet installeren.

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is Animatie niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van themaworkshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een workshop Cartoontekenen, workshop Podcast maken en workshop Black Out Poetry Voor ieder iets wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
WhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barthsjoerdwouter

Leerdoelen

  • De leerlingen goed van te voren een plan te maken en dat secuur uit te voeren.
  • De leerlingen leren goed samen te werken om tot een mooi resultaat te komen.
  • De creativiteit van de leerlingen wordt geprikkeld omdat ze uitgedaagd worden met heel weinig middelen toch een mooie of spannende film te maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.