Themaworkshop Vrijheid - Animatie

Wat is vrijheid eigenlijk? En welke verhalen kunnen we daarover vertellen? In deze themaworkshop Vrijheid – Animatie gaan de leerlingen met die vragen aan de slag. Hun bevindingen verwerken ze in een animatiefilm!

Om een animatiefilm te maken heb je geen supercomputer nodig of een gigantisch team zoals bij Toy Story of Frozen. Met een goed idee en wat geduld maak je zelf je eigen animatie. Hoe? Door van echte objecten en stop motion gebruik te maken! Tijdens deze workshop maken de leerlingen met bijvoorbeeld karton of LEGO een korte animatie over het thema vrijheid. Ze kunnen ook klei gebruiken of zelfs willekeurige objecten die toevallig in de buurt zijn. Met stop motion brengen de leerlingen alles in beweging!

Opzet themaworkshop Vrijheid – Animatie

De workshopleider start met een introductie over hoe stop motion werkt. Na het bekijken van een aantal voorbeelden en verschillende technieken, mogen de leerlingen zelf aan het werk. Het thema vrijheid staat centraal in het verhaal dat ze bedenken voor de animatie. Stop motion is niet moeilijk, maar vraagt wel wat planning vooraf. Daarna worden er sets gemaakt, personages in elkaar gezet en kunnen de opnames beginnen. Stop motion bestaat uit een reeks foto’s, met steeds een kleine verandering. Als je die snel achter elkaar afspeelt, krijg je een echte video. Alleen dan met allerlei objecten die helemaal uit zichzelf lijken te bewegen! Aan het eind van de workshop gaan alle animatiefilms in première en delen de leerlingen hun ervaringen.

Op school, hybride of online

Deze workshop is zowel fysiek in de klas als online te geven, of als hybride combinatie tussen de twee (met bijvoorbeeld een deel van de klas op school en een deel thuis). Zo kan de workshop hoe dan ook doorgaan! In het geval van een (deels) online workshop is het belangrijk dat de leerlingen de gratis app Stop Motion Studio (Google app store/ Apple store) op hun telefoon of tablet installeren.

Tips

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is Animatie niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral verder in ons aanbod van workshops over dit thema. Zo hebben we ook een themaworkshop Cartoontekenen, themaworkshop Podcast maken en themaworkshop Black Out Poetry. Voor ieder wat wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerMei-Lin-Man-1sjoerdwouter

Leerdoelen

  • De leerlingen goed van te voren een plan te maken en dat secuur uit te voeren.
  • De leerlingen leren goed samen te werken om tot een mooi resultaat te komen.
  • De creativiteit van de leerlingen wordt geprikkeld omdat ze uitgedaagd worden met heel weinig middelen toch een mooie of spannende film te maken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.