Themaworkshop Vrijheid - Illustratie

Overal waar je kijkt zie je illustraties. Reclame, kunst, maar ook bewegwijzering of andere informatie. Symbolen voor nooduitgangen, instructies voor IKEA kastjes. Je kunt je eigenlijk geen wereld zonder voorstellen. Omdat beelden vaak veel sneller een boodschap overbrengen dan tekst, je snapt (als het goed is) in één oogopslag precies wat er bedoeld wordt. Tijdens deze workshop leren leerlingen met verf, potlood, krijt, ecoline, papier en allerlei andere materialen zelf de mooiste illustraties maken rond het thema vrijheid!

Opbouw workshop

Allereerst leren de leerlingen over het belang van illustraties, en het verband tussen beeld en tekst. Uiteraard aan de hand van een aantal inspirerende voorbeelden. Dan gaan de leerlingen zelf aan de slag met hun eigen illustraties rond het thema ‘Vrijheid’. Want hoe vang je zo’n ongrijpbaar begrip in een pakkend beeld? En hoe krijg je dat idee uiteindelijk ook op papier? Er worden schetsen gemaakt, je kijkt met elkaar mee en probeert mee te denken en er wordt volop geëxperimenteerd. Uiteindelijk is het belangrijkste advies ‘niet te lang nadenken, gewoon doen!’. Want uiteindelijk kan iedereen tekenen! Aan het einde bekijken we iedereens werk en bespreken we samen de gedachtes en ideeën achter de illustraties.

Op school, hybride of online

Deze workshop is zowel fysiek in de klas als online te geven, of als hybride combinatie tussen de twee (met bijvoorbeeld een deel van de klas op school en een deel thuis). Zo kan de workshop hoe dan ook doorgaan, ongeacht de geldende coronamaatregelen! In het geval van een (deels) online workshop is het belangrijk dat de leerlingen zelf thuis papier en pen/potlood of stiften hebben. Als leerlingen zelf verf of inkt thuis hebben is dat ook te gebruiken. Het is in dat geval wel fijn als ze een aantal penselen van verschillende diktes bij de hand hebben.

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is Illustratie niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van themaworkshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een workshop Vloggenworkshop Spoken Word en workshop Theater. Voor ieder iets wils!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-Dabekaussenfleur 2sjoerdwouter

Leerdoelen

  • De leerlingen leren de functie van illustraties in het dagelijks leven en wat illustreren is.
  • De leerlingen leren verschillende tekentechnieken en materialen gebruiken.
  • De leerlingen leren hoe tekst versterkt kan worden door een pakkend beeld.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.